Nem örülnek a családok büntetésének, de nem lettek libsik a kiábrándult propagandaoldal szerzői

2022. július 14. – 10:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány egyik döntése már őket is érinti, így a Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevű propagandaoldal szerzői irányt váltottak. Eddig sok posztjaikat a „libsiknek”, a baloldalnak, esetleg a nyugati országoknak címezték, de a tegnapi rezsicsökkentéses bejelentés után a kormányhoz fordultak.

Ahogy éjszaka írtuk, az eddig kormánypárti, oroszbarát propagandaoldalon megjelent egy bejegyzés, aminek szerzője azt írta, hogy átverve érzik magukat, mert sok áramot használnak, így valószínűleg nem csökkentett, hanem piaci áron kell majd fizetniük a rezsijük egy részét.

Most arra kérik a kormányt, hogy ne a vidéki, családi házban élő, négytagú családokat büntessék, hanem a „belpesti, garzonban élő, egyedülálló libsiket”. Szerinte a jól szigetelt, gyümölcsös- és veteményeskerttel rendelkező vidéki házakban élő családoknak – tehát például a szerzőnek – fájna a legjobban korlátozott rezsicsökkentés.

„Az ”átlagos„ háztartásban nincs két, három vagy több gyerek! A fűnyíróelv alapján meghúzott határ azt jelenti, hogy pont a CSALÁDOK fizetik majd meg a háború árát, ami szöges ellentéte annak, amit a miniszterelnök ígért”

– fejtik ki ismét kiábrándultságukat.

Emlékeztetik Orbán Viktort, hogy arról beszélt, hogy ne a családok fizessék meg a háború árát, és azt kéri, hogy a keret legyen gyerekenként plusz 100 kWh/hó.

„Változtassanak a szabályokon, még van idő”

– zárták a bejegyzést.

Frissítés – 11:16:

Cikkünk megjelenése után még a poszt végére biggyesztették, hogy nem pálfordulásról van szó.

„PS: Nem, nem lettünk libsik, csak az olyan intézkedéseket, melyekkel a mi zsebünkből veszik ki a pénzt, nem támogatjuk, és ezt meg is tehetjük, mert nem vagyunk senki által sem vezérelve és fizetve.”

Frissítés 2 – 14:57:

A bejegyzés az Origonak is feltűnt, és nem hagyhatták szó szerint hogy az oldal, amit korábban az Origo is népszerűsített (amikor a Számok közös műsort indított a Pesti TV-vel), most a kormány intézkedése ellen posztol. A szerda esti posztról azt írják, hogy

„meglehetősen átverős képpel próbál a rezsicsökkentés ellen hergelni egy Facebook-oldal, úgy próbálja beállítani a meghozott intézkedést, mintha teljesen megszűnt volna a támogatás”

írják.

Erre a Számok is frissítette a posztot, most a végén az áll, hogy az „Origo egy álhírt terjeszt”, mert nem is írtak olyat, hogy nincs rezsicsökkentés. A csütörtök reggeli bejegyzés alatt egyébként már majdnem egálban van a likeok és röhögő fejek száma (590 – 557). A hozzászólást ezen a poszton is letiltották.

(A cikk eredeti címe az volt, hogy „Keresik az új irányt, a rezsivel inkább a libsiket büntetnék a kiábrándult propagandaoldalon”, de a poszt frissítése után mi is módosítottuk a címet.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!