Nincs elég emoji, úgyhogy kapunk még egy rakással

2022. július 14. – 09:04

frissítve

Nincs elég emoji, úgyhogy kapunk még egy rakással
Emojipedia-mintaképek az Emoji 15.0-hoz – Forrás: Emojipedia

Másolás

Vágólapra másolva

Mindenki nyugodjon meg, 2022-ben sem maradunk új emojik nélkül. Az Emojipedia nyolcadik éve tervez emojikat, idén 31 emojitervet nyújtottak be a gyártókhoz, amik közül most, a vasárnap esedékes emojivilágnap előtt párat nyilvánosságra hoztak. A terveket várhatóan szeptemberben hagyják jóvá, utána kezdik el bevezetni őket a szolgáltatók.

Ha minden jól megy, 2022 végétől például már azt sem kell leírnunk béna, unalmas betűkkel, hogy: szamár, medúza, jávorszarvas, feketerigó, gyömbér, legyező és wifi.

Emellett lesz fejrázós emotikon is, és pacsira tartott kéz, ami azért némi zavart kelthet az erőben, mert kísértetiesen hasonlít a lerázás („talk to the hand”) univerzális gesztusára is. Millenniumi legyen a talpán, aki ezt dekódolja!

Az Emoji 15.0 széria várhatóan tartalmazni fogja a rózsaszín szívet is, ami valamiért még mindig hiányzik a palettáról, és amit valamiért mindenki nagyon szeretne, hogy rajta legyen.

A 31 tervezett emotikon egyébként meg sem közelíti a korábbi években jóváhagyott emojik számát, de szeptemberig még simán lehet, hogy becsorognak más jelentkezők is. 2021-ben 112 emojit hagytak jóvá, 2020-ban pedig 217-et.

Összesen pedig már több mint 3500 emoji közül válogathat az, akinek éppen nincs kedve gépelni.

A UniCode szeptemberben fogja nyilvánosságra hozni az Emoji 15.0 végleges, jóváhagyott emojikészletét, amik legkorábban 2023 januárjától lesznek elérhetők az olyan platformokon, mint a Facebook (Messenger és Instagram) vagy a Twitter. Addig pötyögjünk kitartóan!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!