Építőmunkások elől bujkálva szökött fel a 400 méter magasban lévő darura, hogy fejjel lefelé lógjon róla

2022. július 1. – 14:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Van, akinek a hétköznapi élet nem elég izgalmas, ezért kipróbál különféle extrém sportokat. Ezek a fenegyerekek gyalogosként gyakran akkor is átmennek a zebrán, ha piros a lámpa, sőt, néha jegy nélkül szállnak fel a buszra.

Ezek az adrenalinbombák már-már eltörpülnek Adam Lockwood 21 éves szabadmászó hobbija mellett. Lockwood szabadidejében magasabb épületeket hódít meg: az Independent azt írja, hogy áprilisan a 80 méteres milánói San Siro stadiont mászta meg, nem sokkal később pedig a Louvre üvegpiramisát.

Nemrég azonban magasabb babérokra tört: megmászta Dubaj legmagasabb daruját, ami 390 méter magasban, az Il Primo felhőkarcolón található.

Ehhez el kellett kerülnie az épületen dolgozó munkásokat. Volt, akinél egy Google Translate-es arab fordítással azzal próbálkozott, hogy ott dolgozik ám, csak bent hagyott valamit (ez nem igazán jött össze, de a munkás csak elzavarta a lépcsőig, majd magára hagyta), a többit viszont úgy kerülte el, hogy lépcsőházról lépcsőházra osont, amikor hallotta, hogy valaki közeledik.

A 77 emeletes lépcsőzés közben néha megállt, hogy egy kis csapvízzel hűtse magát az emírségi hőségben, de végül felért a csúcsra, ahol megmászta a darut is, csak hogy aztán lelógjon róla.

Fotó: Nuisance / YouTube
Fotó: Nuisance / YouTube

A mászás közben észrevette, hogy valami fekete anyag tapadt a tenyeréhez, de azt hitte, hogy csak por. Csak később jött rá, hogy valószínűleg kenőzsír lehetett. A darun mászókázott egy darabig, miközben a háttérben ott tornyosult mögötte a Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb felhőkarcolója.

Fotó: Nuisance / YouTube
Fotó: Nuisance / YouTube

„Amikor megnéztem a felvételt, csak arra tudtam gondolni, hogy »na, ez a leghihetetlenebb dolog, amit valaha csináltam«. Tudom, hogy én képes vagyok rá, de az emberek 99 százaléka nem tudná megcsinálni, úgyhogy kötelességemnek éreztem, hogy kihasználjam az adottságaimat, miközben azért élvezem is a dolgot”

– mondta.

Tudta, hogy a munkások többsége reggel hatkor kezd, úgyhogy még pár perccel korábban felkapta a kék sisakját és kesztyűjét (amiket a földszintre érve lerakott egy oszlop mellé), lelépcsőzött, majd kimászott a kapuk közötti résen. Az utcán sétálva megjegyezte, hogy ezt soha nem fogja megismételni.

Fotó: Nuisance / YouTube
Fotó: Nuisance / YouTube
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!