Végre kiderült, milyen telefont használ Orbán Viktor, és hát az tuti, hogy erre nem megy fel a Pegasus

2022. június 21. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a háború kitörése óta először, végtelen mennyiségű kölcsönös üzengetés-beszólogatás után beszélt telefonon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, amiről természetesen rögtön megemlékezett Facebookon is:

Ugorjunk is rá rögtön a leglényegtelenebb részletre: hát milyen telefon ez? A Google Lens szerencsére két kattintásból megmondja, ez egy jó öreg Nokia E51-es, ami 2007-ben jelent meg, és már annyira rég nem lehet kapni, hogy a használtpiacokon is alig lehet rábukkanni. Egyébként van benne kamera (2 megapixel!), polifonikus csengőhangokat tud, és mp3-at is lehet feltölteni rá. Van benne FM rádió, bluetooth- és wifi-kapcsolat, és WAP 2.0 böngésző. És a legjobb: 130 órán át, vagyis nagyjából 5 és fél napig bírja egyetlen feltöltéssel. 15 éve, amikor megjelent, 120 euró volt az ára a gsmarena szerint, ami akkor 32 500 forintot jelentett, ma 47 500-at.

Mindezekkel együtt:

Sakk-matt, Pegasus!

(Egyébként Boris Johnsonnal legutóbb egy iPhone-on beszélt Orbán.)

UPDATE: Elképzelhető, hogy a Google téved, és valójában ez egy régi Nokia 6300-as. Az szintén egy 2007-es modell egyébként, hasonló képességekkel.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom