Végre kiderült, milyen telefont használ Orbán Viktor, és hát az tuti, hogy erre nem megy fel a Pegasus

2022. június 21. – 15:30

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor a háború kitörése óta először, végtelen mennyiségű kölcsönös üzengetés-beszólogatás után beszélt telefonon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, amiről természetesen rögtön megemlékezett Facebookon is:

Ugorjunk is rá rögtön a leglényegtelenebb részletre: hát milyen telefon ez? A Google Lens szerencsére két kattintásból megmondja, ez egy jó öreg Nokia E51-es, ami 2007-ben jelent meg, és már annyira rég nem lehet kapni, hogy a használtpiacokon is alig lehet rábukkanni. Egyébként van benne kamera (2 megapixel!), polifonikus csengőhangokat tud, és mp3-at is lehet feltölteni rá. Van benne FM rádió, bluetooth- és wifi-kapcsolat, és WAP 2.0 böngésző. És a legjobb: 130 órán át, vagyis nagyjából 5 és fél napig bírja egyetlen feltöltéssel. 15 éve, amikor megjelent, 120 euró volt az ára a gsmarena szerint, ami akkor 32 500 forintot jelentett, ma 47 500-at.

Mindezekkel együtt:

Sakk-matt, Pegasus!

(Egyébként Boris Johnsonnal legutóbb egy iPhone-on beszélt Orbán.)

UPDATE: Elképzelhető, hogy a Google téved, és valójában ez egy régi Nokia 6300-as. Az szintén egy 2007-es modell egyébként, hasonló képességekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!