Félméteres füllel büszkélkedik Simba, a kecskegida

2022. június 18. – 18:33

frissítve

Félméteres füllel büszkélkedik Simba, a kecskegida
Fotó: Yousuf Khan / Anadolu Agency

Másolás

Vágólapra másolva

Alig pár hetes Szimba, a pakisztáni Karacsiban fületett született kecskegida, gazdája máris szeretné, ha az állat bekerülne

a rekordok könyvébe a füleivel, ugyanis azok majd' fél méter hosszúra nőttek.

Szimba egy núbiai kecske, amik füle egyébként is hosszú, hogy a melegben lifegve hűtsék az állat testét, na de ez a kockásfülű nyúlra hajazó dizájn talán még a pakisztáni 50 fok körüli hőséghez is túlzás.

Fotó: Yousuf Khan / Anadolu Agency
Fotó: Yousuf Khan / Anadolu Agency

A kecsketenyésztés nagyon elterjedt az országban, mert az állatok jól alkalmazkodnak a változatos terepviszonyokhoz.

Szomorú apróság, hogy sajnos jelenleg nincs nyilvántartott kecskefülhosszrekord, de hasonló címet már adományozott kutyáknak a Guinness.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom