4,7 milliárd forintnyi dollárt ajánlott fel valaki, hogy Warren Buffettel ebédelhessen

2022. június 17. – 19:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

12,3 millió dollárt, azaz átszámítva 4,7 milliárd forintot ajánlott fel egy ismeretlen azon a jótékonysági árverésen, amin egy ebédet lehet megvásárolni Warren Buffett amerikai milliárdossal – írja az MTI. A világ legdrágább ebédjének árveréséből befolyó pénzt egy szegényeket, hajléktalanokat, drogfüggőket és más rászorulókat támogató kaliforniai alapítvány kapja.

A 91 éves Warren Buffett 2000 óta évente hirdeti meg a megvásárolható ebédjét, amivel mindig a Glide Alapítvnyt támogatta. Az eddig megtartott ebédekből összesen 34,1 millió dollárt gyűjtött az alapítványnak, a mostani 12,3 milliós ajánlat egyértelmű rekordnak számít.

Az Alapítványra Buffett első felesége, Susie hívta fel a vállalkozó figyelmét, és bár ő 2004-ben meghalt, Buffett kapcsolata továbbra is megmaradt velük. A 91 éves vállalkozó korára hivatkozva azt mondta: az idei lesz az utolsó árverés, valószínűleg ezért születtek ilyen magas ajánlatok.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom