Erre jó a deepfake: Terminátor, főszerepben Sylvester Stallone

2022. június 6. – 13:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A deepfake technológia jó pár éve számít forró témának, a szakértők azzal riogatnak, hogy olyan hamis videókat lehet majd vele gyártani, amiket senki nem tud megkülönböztetni az eredetitől. Szó se róla, tényleg eléggé rémisztő perspektíva, hogy hírességek, milliárdosok, vagy akár országok vezetőinek a szájába lehet adni ezzel gyakorlatilag bármit – de szerencsére a mesterséges intelligenciával gyártott kamu videók még ma is elég bénák, a gyakorlatlan szemeket sem verik át.

Kivéve, amikor már-már ijesztően jól sikerül egy ilyen videó.

Ez történt most is, és szerencsére nem valami hátsó szándékú manipuláció, hanem a puszta szórakoztatás céljával. A Ctrl Shift Face nevű youtuber csapat a Terminátor első részének pár jelenetét dolgozta át, a címszereplőt Arnold Schwarzenegger helyett Sylvester Stallone alakítja, Linda Hamiltont Willem Dafoe-ra cserélték, kisebb mellékszerepekben pedig feltűnik még vagy egy tucat híresség, érdemes figyelni a gyanúsan ismerős arcokat szokatlan szerepekben.

Érdemes a csatornán jobban is körülnézni, akadnak még jól sikerült, vagy legalábbis meglepő deepfake-videók, van például Becstelen Brigantyk Putyinnal és Zelenszkijjel, Mátrix – Hivatali patkányok mashup, és hasonlók.

Az alapötlet egyébként nem új, már eljátszott vele az Utolsó akcióhős című film is, ahol ez egy önironikus poén: a Schwarzenegger alakította főhős szembesül azzal, hogy Stallone alakítja a Terminátort az ikonikus akciófilmben:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!