Zsarolóvírust küldtek a zambiai bankra, péniszfotót kaptak válaszul a hekkerek

2022. május 19. – 23:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány hete kibertámadás érte a Zambiai Nemzeti Bankot, amihez a Hive nevű zsarolóvírust használták a hekkerek. A támadás mindenféle zavarokat és fennakadásokat okozott a bank informatikai rendszereiben. Onnantól válik izgalmassá a történet, hogy a BleepingComputer információi szerint a bank vezetői ahelyett, hogy fizetettek volna a hekkereknek, küldtek nekik pár dick picet, azaz faszos képet péniszfotót, és azt is megírták, hogy mit kezdjenek velük.

Gondolom, ki találják, hogy mire utaltak. Igen, arra.

A kibertámadás tényét a Bloombernek is megerősítette a bank technikai igazgatója, Greg Nsofu. „Nagyjából megmondtuk neki, hogy hova menjenek” – kommentálta a lapnak az esetet. A BleepingComputer hiába próbált megtudni többet az esetről, a bank nem reagált a kérdéseikre.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom