Amerikában valóság lett a magyar lottósorsolások legnagyobb legendájából, a hatosnak nézett kilencesből

2022. május 13. – 22:41

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarországon mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, akinek az apja unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa esküszik, hogy a saját szemével látta a legendás lottósorsolást a tévében, amikor valaki a megpörgette a gömböt, kivett egy golyót, széttekerte, ránézett, és bemondta a mikrofonba, hogy a nyerő szám a

„hatos... a faszt, kilences!”

Marinov Iván, az urbanlegends.hu legendavadász oldal írója emberfeletti munkát, és szó szerint éveket tett bele, hogy megtalálja a híres lottósorsolás felvételét, vagy legalább egy szemtanút, aki tényleg ott volt, de nem járt sikerrel – a legenda nagy valószínűséggel tényleg csak legenda. 2011-ben maga a Szerencsejáték Zrt indított facebookos kampányt az eset felderítésére, de ők maguk, a magyar lottósorsolások lebonyolítói sem találták meg. Mindenesetre a kampányhoz újra leforgatták az állítólagos félresikerült sorsolást, amit aztán pár évvel később a bulvársajtó „megtalált”, és igaziként mutatott be, mint bizonyíték a legenda valódiságára.

És hogy a történet még szürreálisabb legyen: a dolog most, május 11-én valóban megtörtént, méghozzá Amerikában, a Mega Millions lottó sorsolásán, ahol, ahogy a videó is mutatja, a műsorvezető, John Crow rosszul olvasta be az utolsó nyerő számot. A Youtube-ra felkerült változatban már szerepel is a képernyő alján a helyesbítés, hogy hiába mond hatost, a nyerő golyón valójában kilences van; de ezt jól látni is, a szám alá húzott vonal mutatja, hogy milyen irányban kell nézni.

Ráadásul a félreolvasott szám a speciális jackpot-golyón szerepelt, ami a Mega Millionsnál külön jelentőséggel bír. Aki csak ezt, az arany golyó számát találja el (1-25 között lehet tippelni), 2 dollárt nyer, azaz gyakorlatilag visszakapja a lottószelvénye árát. Ha emellé bejön egy fehér golyóra adott tipp is (itt 1-70 között vannak a számok), a nyeremény 4 dollár, két eltalált fehér golyóval már 10, és így tovább, 200, 10 ezer, és végül a folyton változó pénzzel járó telitalálat. Ez most éppen 86 millió dollár, vagyis bő 31 milliárd forint lett volna, de senki nem vitte el, se hatossal, se kilencessel.

Crow a magyar legendában szereplő káromkodást ugyan nem sütötte el, de a CNN tudósítása szerint a lottóhúzás után New Yorkban összesen 5538 dollárnyi nyereményt tévesen fizettek ki, olyan embereknek, akiknek hatos volt a szelvényükön, és a hibásan bemondott számmal nyertek volna.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!