Ez a cipő direkt néz ki így, és alig 678 ezer forintba kerül

2022. május 12. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi Balenciaga divatház védjegye, hogy a luxust a polgárpukkasztással ötvözi, és az eredményre meglehetősen provokatív árcédulát tesz. Ezt a törekvést tükrözi a legújabb produkciója, a „destroyed” eposzi jelzővel fémjelzett termékcsalád új tagja is:

Fotó: Balenciaga
Fotó: Balenciaga

A limitált szériás, mindössze száz, számozott példányban készülő „extra destroyed” csuka ára 1850 dollár, azaz 678 ezer forint, de a csóróbbak megelégedhetnek az 5-600 dolláros sávban mozgó alapmodellekkel is. Persze ezzel azt kockáztatják, hogy egy puccosabb partin kinézi a társaság őket a VIP-ból. Egyelőre csak előrendelni lehet, de remélhetőleg az idei fesztiválszezonban már fel fog tűnni a divatvilág minden rezdülésére extra érzékeny hazai politikai-gazdasági elit emblematikus figuráin is.

(CNN)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass