Ez a péntek most azoké, akik nem diétáznak, mert ma van a nemzetközi antidiétanap

2022. május 6. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

1992-ben, harminc évvel ezelőtt ünnepelték először Nagy-Britanniában az első nemzetközi antidiétanapot, aminek az ünnepnapja minden évben május 6-án van, és a Wikipédia szerint „a testünk elfogadottságának évenkénti ünnepe, ideértve a kövérséget és a test alakjának sokszínűségét is. Ugyancsak ezt a napot szentelték az egészséges életmód és a sport népszerűsítésének” – írják. Az ünnepnap révén az amerikai népegészségügyi intézet a túlzásba vitt diéta veszélyeire is fel szokta hívni a figyelmet.

Sokak számára nem kizárólag szépészeti, küllemi (és így mentális egészséget tápláló) segítség a diéta, hanem egészségi állapotuk is azt kívánja meg: akár azért, mert fogyniuk kell, akár, mert bizonyos típusú ételeket nem tudnak fogyasztani, és az panaszokkal jár számukra. Diéta és diéta között jelentős különbségek vannak, és elég furák is akadnak köztük, itt van rögtön három, egyiket sem ajánljuk, sőt, kifejezetten azt javasoljuk, ezeket senki se próbálja ki, inkább ünnepeljék meg mindennap az antidiétanapot.

  • Jégdiéta: Vannak, akik azt ajánlják, hogy együnk meg naponta egy liter jeget (nem összerágva, hagyni kell, hogy szép komótosan szétolvadjon a szájban), ez majd segít a fogyásban.
  • Mások szerint bébiételt kell enni, legfeljebb napi 16 üveggel, szilárd ételt pedig nem. Mondjuk, a szabályok elég rugalmasak, egyesek szerint belefér a szilárd étel, napi egyszer.
  • Egyesek pedig úgy gondolják, befogott vagy bedugott orral kell enni, mert akkor nem terelik el a figyelmünket az illatok, és könnyebben észre lehet venni, ha jóllaktunk.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!