Oroszlánt kiáltott a kenyai munkás, de a vadőrök csak egy táskát találtak

2022. május 05. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

Rettegés járta át a kenyai Meru lakóit, miután egy mezőgazdasági munkás a főnöke háza felé menet kiszúrt egy oroszlánt az út menti bokrok között. A falutól alig egy kilométerre található a Zuru Meru Nemzeti Park, így elképzelhető volt, hogy az oroszlán onnan szökött el.

A BBC szerint ugyan a napokban nem érkezett hasonló bejelentés, néhány helyi arról panaszkodott, hogy fogynak a jószágaik. Három vadőr érkezett a helyszínre, és miután mindenkit biztonságba küldtek, megközelítették a veszélyes bokrot, ahol kiderült, hogy nem egy oroszlán lapul alatta, hanem

egy oroszlán mintás táska, amiben két avokádófa állt.

A fákat a gazdaság tulajdonosa rakta a bokorba, hogy ne száradjanak ki. Pont nem volt otthon, amikor a munkás segítséget hívott, és mikor megérkezett, a hatóságok megkérték, hogy a másik irányból menjen be a házába, így nem is kötötte össze a dolgokat.

A vaklárma ellenére a vadőrök megköszönték a helyiek éberségét, szerintük mindenki helyesen cselekedett. Emellett azt javasolták, hogy látogassák meg a közeli nemzeti parkot, ahol akár igazi oroszlánokat is láthatnak.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass