Kínrímes versikében számolt be egy vészvillogós, autópálya menti orgonaszedésről a Magyar Közút Instája

2022. április 29. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

Április 24-én, azaz múlt hét vasárnap történ meg, hogy egy utánfutós kocsival közlekedő, zöld kantáros nadrágot viselő ősz férfi észrevett egy orgonabokrot az M1-es autópálya mellett. Azt, hogy mit visel és milyen színű a haja, illetve, hogy mire vetett szemet, onnan tudjuk, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kamerái felvették, amint

leparkolt az autópálya gyorsítósávjában, kitette a vészvillogót, elővett valamit a csomagtartóból, átmászott a szalagkorláton és orgonaszüretelésbe kezdett, majd a leszedett virágot az anyósülésre bedobva távozott.

Ezen a ponton a gyanútlan olvasó már azt hihetné, hogy kész a tökéletes hír, nincs is hova tovább fokozni ezt a remek, videón is dokumentált esetet. De bárki is kezelje a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Instagram-oldalát, az alighanem úgy érezte, hogy lehetne még egy kis kreativitással turbózni a sztorit. Az autópálya kameráival rögzített képsorokra ugyanis mókás zenét vágtak, majd egy kínrímes versikét is írtak az egészből, amit kísérőszövegként osztottak meg az Instán, és így szól:

Gyönyörű orgona bokrot látott az M1-es mellett,
a külső sávból ezért azon nyomban ott is termett.
Nem zavarta, hogy a gyorsítósávon álldogált,
hiszen nem látni minden nap ily csodás orgonát.
Az utánfutóján éppen csak halványan pislákolt a vészvillogó,
ott megállni nem kicsit volt balesetveszélyes, ez nyilvánvaló.
A bácsika szépen, nyugisan el is végezte a dolgát,
majd az anyósülésre bedobta értékes zsákmányát.
Gondolta, hogy milyen aranyos dolgot tett,
de ha valaki a gyorsítón nem veszi észre, máris ott a baleset.
Szép dolog a virágok iránti szeretet,
de azért a pályán inkább az útra szegezd a tekinteted.
A forgalomfigyelő kameráink mindent látnak,
ha nem muszáj, ne gazdagítsátok ilyenekkel az Instánkat.

Mi már csak annyit tudunk az egészhez hozzáfűzni, hogy a „mire gondolhatott a költő” talán sosem volt még ilyen aktuális kérdés.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom