Boldog anyák napját: egy csomó ételt nem javasol a Nébih kisokosa a kismamáknak

2022. április 28. – 10:47

Másolás

Vágólapra másolva

Élelmiszer-biztonsági kiadvánnyal jelentkezett a Nébih pár nappal anyák napja előtt, hogy egy 28 oldalas füzettel mutassa meg, milyen veszélyek – baktériumok, vírusok – leselkednek a kismamákra a várandósság során.

Az Ételt csak okosan! program részeként összeállított, kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató első néhány oldalán szalmonella és a lisztéria baktériumok várják az egyébként is érzékeny időszakban lévő várandósokat, aztán egy cuki macskát mutatnak be, amivel nagyon kell vigyázni, mert toxoplazmáktól hemzseghet, majd jön egy pohár bor és a kávé, mint mumus. Csak a kiadvány közepén derül ki, hogy mik a jó ételek, mi az, amit meg is ehetnek a kismamák.

Természetesen nem kétséges, hogy a várandósság egy jelentősen érzékeny időszak, ezért is furcsa, hogy előre kerülnek a veszélyek – hadd izguljon a leendő anyuka – aztán jön csak a megnyugtatás, hogy nem kell félni minden falattól, és egy csomó mindent lehet enni.

Az is teljesen normális, hogy felhívják a figyelmet a nyers ételek fogyasztásának veszélyeire, vagy arra, hogy ne együnk mosatlan gyümölcsöt, de a tapasztalatok szerint egy-két kávé nem befolyásolja jelentősen a magzat fejlődését.

A kiadvány is azt írja, hogy a várandósság alatt „ösztönösen kiélesednek a kismamák érzékei”, pont ezért talán nem szerencsés azzal indítani nekik, hogy milyen rettenetes veszélyek leselkednek rájuk, ha elnyalnak egy fagyit nyáron.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!