Egy walesi nemzeti parkban külön felhívák a turisták figyelmét, hogy használják a mosdót a séta előtt

2022. április 19. – 13:13

Egy walesi nemzeti parkban külön felhívák a turisták figyelmét, hogy használják a mosdót a séta előtt
Túrázók indulnak a Pen-y-Passból télen, hogy megmásszák a Snowdon hegyet a Snowdonia Nemzeti Parkban Walesben – Fotó: GRAHAM LAWRENCE / ROBERT HARDING / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy walesi nemzeti parkban külön szólni kell a túrázóknak, hogy használják a vécéket, mielőtt nekivágnak a többórás gyalogútnak, írja a BBC.

Snowdonia Nemzeti Park egy hegyvidéki régió Walesben, a természetvédelmi területet évente több százezren látogatják, sokan azonban kevésbé felkészülten vágnak neki a hétórás túrának, és van, aki nemes egyszerűséggel sétálás közben dönt úgy, hogy könnyít magán. Ez azonban végtelenül kellemetlen szituációkat szül; az egyik túravezető, Gemma Daveis, például azt nyilatkozta, hogy a túrázókat arra kell figyelmeztetnie, hogy vigyázzanak, hová lépnek.

A látogatókat azután kezdték el figyelmeztetni a vécézés fontosságára, miután Davies túravezető rajtakapott egy férfit vécézés közben a Llanberis ösvényen. A nemzeti park minden főútvonalának alján vannak mosdók, így minden látogatónak van lehetősége könnyíteni magán a séta előtt, és vigyáznia a nemzeti park tisztaságára.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!