Színes padok miatt áll a bál Gyöngyösön, a Kutyapárt szétverésről beszél, az önkormányzat cáfol

2022. április 10. – 15:03

Másolás

Vágólapra másolva

A Kétfarkú Kutyapárt a kapott kampánytámogatást leginkább arra költötte, hogy más szervezetekkel együtt csinosítgassa, javítgassa azokat a dolgokat, amiket az államnak, vagy az önkormányzatnak kéne csinosítgatni, javítgani. A Heves megyei szervezetük márciusban Gyöngyösön akciózott, a Barátok terén lévő padok szétkorhadt fáit cserélték ki újra, és mázolták le a Fészkelődőkkel összefogva. Itt egy fotó a padok akkori állapotáról:

Fotó: MKKP / Facebook
Fotó: MKKP / Facebook

Az önkormányzat azonban észlelte a RONGÁLÁST, amit az ülhetővé tétellel véghez vittek, valamint a városvezetés szerint komoly kárt is okoztak a városképbe nem illő színekkel, mert a faanyag látható erezete az általuk korábban tervezett design része, a négyszínfestésük pedig eltakarja ezt a designt. Azt írták, hogy

a színeket úgy kell megválasztani, hogy ne okozzanak vizuális szennyezést,

és remélik, hogy a helyreállítás „mindenképp jelentős mértékű” költsége miatt számítanak az elkövetőkre „az általuk okozott kár helyreállításában”.

Szerencsére mára helyreállni látszik a rend: leszerelték a léceket, így ismét minden a régi, lehet felállva tapsolni (mert ülve többé ugye nem).

Az ügyben kerestük az önkormányzatot és a pártot is.

Frissítés: Válaszolt az önkormányzat, válaszukból kiderült, hogy a fenti MKKP-s posztban szereplő képek a felújítás egy fázisában készültek, ami el is készült, ezért már lehet üldögélni a Barátok terén, ráadásul csodás padokon! Íme:

Fotó: Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal
Fotó: Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal

Bárcsak minden ilyen flottul oldódna meg mindenhol!

(Disclaimer: a cikk eredeti verziójában az MKKP által a város egy másik terén felújított pad képe szerepelt az MKKP által kezelésbe vett padok eredeti állapotának bemutatására, amit azóta cseréltük a Bartok térire. Az eredeti fotó ez volt, ahhoz az önkormányzat nem nyúlt a festés és felújítás után. A tévedésért elnézést kérünk.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!