Három teljes cikluson át, 12 évig maradt néma a parlamentben a fideszes Bíró Márk

2022. április 8. – 22:52

Három teljes cikluson át, 12 évig maradt néma a parlamentben a fideszes Bíró Márk
Bíró Márk, a Fidesz képviselője hallgat az Országgyűlés plenáris ülésén 2012. október 3-án – Fotó: Beliczay László / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Igazán figyelemre méltó életutat tudhat maga mögött a fideszes Bíró Márk. Ahogy az RTL videójából is kiderül, a képviselő a parlamentben mindössze egyszer nyomta meg a gombot egy kétperces felszólalásra,

de az is csak véletlen volt.

Múltak az évek, és Bíró Márk szájlentebb maradt Néma Bobnál, egyetlen egyszer sem szólalt fel, a tizenkét év pedig, mint egy röpke pillanat, szó nélkül elszelelt.

Bíró 2010-ben a Fidesz Nógrád megyei listájáról hallgatta be magát a parlamentbe, hogy aztán az első ciklusban egy szót se ejtsen ki a száján. 2014-ben az országos lista 54. helyéről csenderült be, és se az addigi jó szokását, se a csendet nem törte meg újabb négy évig. 2018-ra már emelkedett az ázsiója a pártban, a 38. helyen surrant be nesztelenül, és maradt is úgy újabb négy évig.

Nem beszél a Kecsege, de aki bölcs, fecseg-e? – szólt az Ál-Teknőc az Alice Csodaországban egyik fejezetében, de vajon miért nem szólalt fel Bíró?

Sosem fogjuk megtudni, ráadásul ez a sor most megtörik, a képviselő nem lesz tagja az új parlamentnek, és azt sem tudni, vajon az eredeti szakmájához, a műszakicikk-eladáshoz surran-e vissza.

És most búcsúzóul, megköszönve neki az elmúlt 12 évet, kiáltsuk vele együtt hangosan kedvenc parlamenti mondását:

.

.

.

.

.

Néhány adat a távozó Bíró Márkról:
Legutolsó fotója az MTI-ben: Az Országgyűlés alakuló ülése az Országházban 2018. május 8-án.
Említések száma az MTI hírei között: 0
Legutolsó vagyonbevallása szerinti készpénze: 3 millió forint
Legutolsó vagyonbevallása szerinti tartozása: 8 millió forint
Végkielégítésének összege: 4,5 millió forint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!