Narancssárga vízipisztollyal veszik fel a harcot a turisták a galambok ellen Velencében

2022. március 24. – 21:35

Másolás

Vágólapra másolva

Velencében vízipisztolyt ad néhány szálloda a vendégeknek, hogy azzal küzdjenek a falánk galambok és sirályok ellen. A probléma az egyik szálloda, a Gritti Palace vezetője szerint abban gyökeredzik, hogy „amint feláll egy vendég az asztaltól, 10-15 galamb és sirály csap le az ott maradt ételekre, összetörve üvegpoharakat, tányérokat és egyéb károkat okozva”.

A beszámolók szerint a madarak támadásokat indítanak a Szent Márk téren is, itt, az MTI-t idézve, „akár fagyit is” lopnak. A vízipisztoly működőképes megoldásnak tűnik a Gritti Palace igazgatója szerint. Fontos azonban, hogy a vendégeknek igazából használniuk sem kell az eszközt, ugyanis a vízipisztolyok narancssárgák – márpedig a velencei polgárok megfigyelései alapján ez a szín rettentően riasztja a galambokat, sirályokat. Puszta látványukra is elmenekülnek.

Más szállodák sólymokkal űzik el a galambokat, az említett Gritti Palace is hetente készer hív solymászt. A sirályos-galambos támadásokról rengeteg felvétel kering az interneten, itt van például egy nagyon drámai hatású fekete-fehér felvétel:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!