Krumplinak adta ki magát az óriási tökgumó, de a DNS-vizsgálaton bukta a Guinness-rekordot

2022. március 16. – 10:25

Krumplinak adta ki magát az óriási tökgumó, de a DNS-vizsgálaton bukta a Guinness-rekordot
Fotó: Colin Craig-Brown

Másolás

Vágólapra másolva

Egy új-zélandi házaspár sokáig abban a hitben élt, hogy a világ legnagyobb burgonyáját ásták ki farmjuk kertjében. Colin Craig-Brown tavaly augusztusban fordította ki a gumót kapájával a földből. Mivel a krumpli úgy nézett ki, mint egy krumpli, úgy hallgatott, mint egy krumpli, és ízre is olyan volt, mint egy krumpli, a házaspár arra gondolt, amire bármelyikünk gondolt volna egy 7,8 kilós gumó előtt állva: ez bizony egy krumpli.

Nem is tévedhettek volna nagyobbat.

A Dugnak elnevezett gumót bejelentették a Guinnessnél, ugyanis a legnagyobb burgonya büszke címét egy 5 kilós satnya brit gumó birtokolta, már több mint tíz éve. Azonban hónapokig tartó fényképküldés, papírmunka, sőt DNS-vizsgálat után a pár a múlt héten kapta meg a rossz hírt.

„Kedves Colin!” – kezdődött vidáman az email, hogy aztán a derült égből villámként csapjon le a folytatás: „Sajnos ez a példány nem burgonya, hanem valójában egy tökféle gumója. Emiatt sajnos ki kell zárnunk”.

A szomorú gazda, Craig-Brown azonban továbbra is nagyon hisz Dugban, ami azóta is a fagyasztójukban lapul.

„Minden alkalommal, amikor húst veszek ki a frigóból, ráköszönök, hogy csákómákó! Jó fej krumpli, az unokáim is szeretik, mindig megnézik, mikor átjönnek.”

Hát így talált új értelmet életének Dug, a világrekorder nem-krumpli.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!