43 évvel a kikölcsönzés után került vissza egy könyv a Szabó Ervin Könyvtárba

2022. február 21. – 16:27

43 évvel a kikölcsönzés után került vissza egy könyv a Szabó Ervin Könyvtárba
Fotó: MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Jobb később, mint soha – tartja a mondás: G. Szabó Judit: Most boldog vagy? című kötete 43 évvel a kikölcsönzése után került vissza a Szabó Ervin könyvtárba, írja a 24.hu a könyvtár Facebook-oldalára kitett poszt alapján. A könyvtár azt írja, hogy nem mindennapi, hogy ennyi év után visszakerül hozzájuk egy könyv, és remélik, hogy a kölcsönzőnek is nagy örömet okozott a mű, ha ennyi évig ragaszkodott hozzá.

A Most boldog vagy? című rég elveszett kötetet nem a kikölcsönző vitte vissza, hanem valaki megtalálta. A késedelmi díj ennyi év után 861 850 forint lenne, de a könyvtár nem fogja behajtani ezt az összeget.

A Most boldog vagy? 1977-ben jelent meg, a regénynek két fiatal lány a főszereplője, akik nekivágnak a világnak, de nem találják a boldogságot.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom