Már a metaverzumban is elindult a városi területek felértékelődése, több millió dollárért kelnek el központi telkek

2022. február 7. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Egyszerre meglepő és nem túl meglepő módon a virtuális valóságban is hasonló folyamatok játszódnak le, mint a fizikaiban: beindult a városi terek extrém felértékelődése, amit jelez az is, hogy nemrég 1,2 millió dollár értékű „ingatlantranzakciót” bonyolítottak a Decentraland nevű metaverzum-alternatívában.

Az 1,2 milliós bevásárlást a Portion nevű NFT-piactéren bonyolították, az értékesített portéka egy 52 parcellás telek Decentralandban, aminek az verte fel így az árát, hogy egy forgalmas út és egy nagy pláza mellett fekszik, a környéken több nagy márka is vásárolt telket. A Portion ügyvezetője, Jason Rosenstein az ügylet kapcsán arról beszélt, a metaverzum még mindig „szuper kísérleti” állapotban van, és a történelem „első digitális dzsentrifikációjának” nevezte azt, ami most zajlik.

A Portion nem az első cég, amely hasonlóan nagy ingatlanüzletet köt valamelyik metaverzumban. Nemrég a Metaverse Group 2,43 millió dollár értékben vásárolt be szintén a Decentralandben, majd egy héttel később az Atari videójáték-fejlesztő 4,3 millió dollárért vett „földterületet” a SandBox metaverzumában. A Portion egyébként a területek fejlesztésében is gondolkodik, a cég korábban hozzájutott egy ingyen telekhez a Decentraland „művészeti negyedében”. Ezen tavaly júliusban egy hétemeletes virtuális múzeumot húztak fel, ahol NFT-műalkotásokat lehet megnézni.

Rosenstein elmondta, hogy újabban a vállalatok digitális boltokat keresnek virtuális termékeik értékesítéséhez, ezért jó üzlet most befektetni a felkapott területeken. „Földet vásárolni a metaverzumban olyan, mint 1800-ban földet vásárolni Manhattanben – mondta. – Senki sem tud túl sokat, de elég csak egy megalapozott becslést tenni, és ki kell próbálni”. (via Business Insider)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!