Ellopta egy túrázó család GoPróját, légi felvételeket készített egy új-zélandi papagáj

2022. február 4. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

Egy lopós papagáj Új-Zéland természetvideós színterének legújabb sztárja, miután elcsórt egy GoPro kamerát egy kiránduló családtól, és csodás felvételt készített a tájról.

A kea nevű őshonos papagájfaj egyedei kíváncsi, mókás természetükről ismertek, gyakori, hogy ellopnak ezt-azt (uzsonnát, ékszereket, kisebb tárgyakat) a turistáktól. A Kepler Tracken túrázó Verheul család is így járt. Éppen egy kunyhóban szálltak meg, amikor csatlakozott hozzájuk néhány kea. Kitettek egy a GoPro-t, hogy felvételt készítsenek a madarakról, de az egyik elkapta a kamerát és elrepült, lefilmezve a repülését a lenyűgöző fiordlandi hegyoldalban.

A GoPro megörökítette a menekülést, a leszállást, majd a madár támadását is a kamera ellen – a felvétel végén egészen közelről láthatjuk a kea arcát, amint letépkedi róla a műanyagdarabokat. Az apuka a helyi tévének nyilatkozva elmondta: „A fiam utána úgy döntött, megnézi a közeli sziklákat, amelyek jó helynek tűntek egy madár leszállásához. A kea még mindig ott ült és filmezett.”

(The Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!