Ez a nő indoklás nélkül kopaszra nyírta magát 160 ezer követője előtt, majd kiakadt, amikor a sajtó megkérdezte, miért

2022. január 26. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva


Pottyondy Edina, a 160 ezer követővel rendelkező youtuber kedden egy kétperces videóban kopaszra nyírta magát. Önmagában ez még nem hír, bár viszonylag ritka dolog. Pottyondy azonban a videóban ugyan sok gyakorlati dolgot említett a kopaszsága kapcsán, például

  • „a csávód (…) nem tud belemarkolni a hajadba szex közben”,
  • „nem tud megráncigálni kutyapózban”, vagy
  • „nem akar egy bársonyos hajú kisfiút szopatni”,

de a hajvágás miértjéről nem mondott konkrétumot, csak néhány tágabban értelmezhető dolgot, mint hogy

  • most egy kis pihenőre megy, de előtte
  • dob egy Britney-t,
  • esze ágában sincs szépen meghalni,
  • aki igazán szereti, az mindig támogatja.

A videó végén azzal búcsúzott, hogy „márciusban találkozunk”.

A videót negyedmillióan tekintették meg, és a rajongók sem voltak biztosak benne, hogy csak egy hosszabb nyaralás következik, vagy egészségügyi problémák állnak a nyiratkozás mögött, aggódásuknak hangot is adtak a kommentekben.

Szerdán aztán Pottyondy a Facebookon magyarázta el a dolog miértjét, szerinte

ha egy sok követővel rendelkező youtuber csinál valami szokatlant, és arra rákérdez a sajtó, akkor az előbbi egy kifinomult és igen mély társadalomkritika, illetve médiahekk is egyben, az utóbbi pedig szánalmas hírhajhászás.

Azt, hogy egy esetleges betegség miatt nyírta volna le magát, olyan konteónak nevezi, amire nem számított. Mondjuk, ha egy szóval is említette volna a videóban is azt, amit később a posztban, vagyis hogy

„a hajamat pár évente letolom, ez már a harmadik kopaszságom”,

akkor a konteók sem indultak volna el. Bár akkor talán a sajtó még annál is kevésbé érdeklődött volna az egyedi ötlet iránt, mint amikor egy valószínűleg ugyanahhoz a motivációs guruhoz járó másik influenszer nyírta le magát a környezetében.

Pottyondy megemlíti, hogy a Telex is kereste az ügyben: ez így van, ám tegnapi üzenetünkre csak hajszál híján válaszolt, de végül azóta sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!