A kajára panaszkodott egy amerikai katona Németországban, 1945-ös levele most került elő

2022. január 7. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Németországban állomásozó amerikai katona édesanyjának írt levele 76 év után érkezett meg Massachusettsbe, írja az MTI.

John Gonsalves őrmester huszonkét évesen írta a levelet 1945 decemberében Woburnben élő édesanyjának, miután véget ért a második világháború. A felbontatlan levél 75 évig hevert az amerikai postaszolgálat egy pittsburghi hivatalában, mielőtt megtalálták volna.

„Drága Anya! Ma kaptam meg a másik leveledet, és nagyon örültem, hogy jól mennek a dolgok. Ami engem illet, jól vagyok, minden rendben. De ami a kaját illeti, az többnyire elég pocsék”

– olvasható a levélben.

Gonsalves 2015-ben halt meg, édesanyja sincs már az élők sorában. A posta azonban megtalálta a katona özvegyének, Angelinának a címét. A pár öt évvel a levél elküldése után ismerkedett meg egymással.

A posta alkalmazottai nemcsak az eredeti levelet küldték el az özvegynek, hanem egy kísérőlevélben azt is hangsúlyozták, hogy nagyon fontosnak tartották az egykori levél eljuttatását.

A Gonsalves család a levél kézhezvétele után felhívta a postát és köszönetet mondott. Angelina Gonsalves a helyi televízióban elmondta: hihetetlennek tartja, hogy 76 év után megkapták férje kézzel írott levelét. A 89 éves özvegy hozzátette, úgy érezte a levél láttán, mintha visszatért volna a férje.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!