Elkészült a világ legborzasztóbb betűtípusa, ami annyira szörnyű, hogy még trailere is van!

2021. december 29. – 17:25

Elkészült a világ legborzasztóbb betűtípusa, ami annyira szörnyű, hogy még trailere is van!

Másolás

Vágólapra másolva

Van néhány legendás betűtípus, amiről valószínűleg azok is hallottak már, akik még 2021-ben is leginkább csak kézzel írt szövegekkel találkoznak. A Times New Roman minden otthoni fogalmazás betűtípusa, hiszen alapból ezzel a betűvel ír a Microsoft Word szövegszerkesztő. Egészen pontosan írt 2007-ig, azóta a Calibri vette át a XX. század első felében készült betűtípus helyét az Office univerzumban. Az Arial nevét is valószínűleg sokan tudják, mert a nem talpas betűk közül talán ez a leginkább elterjedt.

A Comic Sans betűtípus a lelkes amatőrök nagy kedvence, legyen szó szülinapi zsúrokhoz készült meghívókról, hobbizenekarok koncertplakátjairól, vagy éppen giccses névnapi üdvözlőlapokról. A játékos, girbegurba betűk a fontkészletek után kevéssé érdeklődő embereknek általában nagyon tetszenek, a dizájnra fogékonyabb rétegek viszont izzó gyűlölettel viseltetnek a Comic Sans irányába. A betűkészlet 1994-ben jelent meg, és már 1999 óta gyűlölethadjárat folyik ellene, szóval nem lehet azt mondani, hogy csak az internet utáltatta meg a világgal. Egyébként vannak valóban mérlegelendő szakmai kifogások az eredetileg leginkább gyerekeknek készült fonttal szemben.

A Comic Sanshoz hasonlóan a Microsoft betűtípusa a Wingdings is, amit valószínűleg szintén sokan használtak, akik még azelőtt szerettek volna szép, egyszerű ikonokat dokumentumokba helyezni, hogy lett volna a) internetük, b) rajzprogramjuk c) digitális rajztudásuk d) grafikai érzékük. A Wingdings egy olyan betűtípus, amivel mindenféle díszítő ikonokat lehet létrehozni, a billentyűzet minden betűje más-más ikont rejt ezt a fontot használva, kicsit olyan mint egy adventi naptár, az ember sosem tudhatja, milyen szimbólumot rejt majd a lenyomott billentyű. Persze, biztos léteznek emberek, akik megtanulták a Wingdings-abc-t, és fejből fújják, hogy „A” békejel, „B” búvár oké, „C” lájk, de remélem, azért kevesen vannak.

Na, ennyi bevezető után talán már sejthető, hogy egy Tom Goulet nevű dizájner azt az emberiség elleni bűntettet követte el, hogy házasította a gyűlölt vonalvezetésű Comic Sansot a mára gyakorlatilag teljesen fölöslegessé vált Wingdingsszel, így megszülve a Comic Dings nevű digitális frankenstein-i szörnyet.

A betűtípus kapott egy elég hatásos trailert is.

Aki pedig szeretné az ismerőseit ijesztgetni, innen tudja letölteni 2021 reméljük, utolsó csapását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!