Íme, olvasóink legszánalmasabb karácsonyfái!

2021. december 26. – 20:31

Íme, olvasóink legszánalmasabb karácsonyfái!
Fotó: György / Olvasónk

Másolás

Vágólapra másolva

Megkértük olvasóinkat, küldjenek fotót formabontó karácsonyfájukról, az idei rögzítési, díszítési katasztrófákról megoldásokról. Hiszen szinte minden családnak van saját, bevált receptje a karácsonyfa felállítására, ami a fának megfelelő stabilitást ad, és egyben ízléses, szemre is tetszetős végeredményt biztosít.

Ezek a módszerek azonban a legtöbbször évek hosszú sora alatt kristályosodnak ki, a hozzájuk vezető út a fenyőforgácson kívül könnyekkel, verítékkel, megvágott ujjakkal van kikövezve. Szerencsére olvasóink megosztották titkaikat, íme a legszánalmasabb idei fák!

A zöldségesláda

Enikőék egy zöldséges ládával gondolták megoldani a talpkérdést, és az elgondolás amúgy nem rossz, kitörik az alján a műanyagot, bele a fa, és kész. Ugyan Enikő azt írta: „24-én este 11-kor csak ennyire futotta. Áll? Áll! Akkor?!”, bizonyára többen vagyunk, akik az egy fokkal függőlegesebb fákhoz vagyunk szokva.

Fotó: Enikő / Olvasónk
Fotó: Enikő / Olvasónk

A minifák

Többen belefáradtak a nagyméretű fák hazacipelésébe, és minifára váltottak. Attila egy doboz Tictac-kal mutatja a zsebfája méretét, a mellette levőről Laura azt írta: „Mivel nem hiszek a műfenyőben, sem abban hogy minden évben hozzájáruljak egy szegény fenyő kivágásához, ezért anyukám nyomdokaiban járva évente szerválok egy élő fenyőbabát. Mivel ezek a facsemeték sohasem húzzák 2-3 hónapnál tovább, idén úgy döntöttem, hogy véget vetek ennek a kis hagyománynak, és nem engedek több ártatlan lelket hullámsírba. Ám a sors közbeszólt anyukám képében, aki bizalma jeléül a mellékelt kis csodával lepett meg.”

Fotó: Attila és Laura / Olvasóink
Fotó: Attila és Laura / Olvasóink

Last minute talp

Csaba egy minimalista drámát is írt kőtalpa fotóihoz, íme:

– Megvan a talp?
- Igen, a kocsiban!
- Akkor nem veszek.
- Oké!

A valóság:

Fotó: Csaba / Olvasónk
Fotó: Csaba / Olvasónk

A vasvilla

György sajnos nem fűzött semmit a képhez, de talán nem is kell. Az elengedett hegesztésű, egyharmad támaszójától megszabadult talp tökéletes példája annak, hogy a „na, abban még volt anyag!” sem jelenti mindig a minőséget. Másrészt nálam a WD40/ducktape kombó mellé ezennel feliratkozott a vasvilla, mint egy szinte mindenre tökéletes eszköz.

Fotó: György / Olvasónk
Fotó: György / Olvasónk

A tavalyi fa

„Karácsonyfám már egy éve békésen pihen az erkélyemen – hóban, fagyban, kánikulában – türelemmel várva reinkarnációját” – írja Nóra. „Karácsony napján szomorúan konstatáltam, hogy a fa törzsét nem fogom tudni beleapplikálni a talpba, ezért arra gondoltam, mi lenne, ha belefúrnám egy deszkába?” Nem tudjuk, Nórának feltűnt-e a tűlevelek színéből, hogy a tavalyi fája már nem olyan egészséges, de az újrahasznosításhoz gratulálunk!

Fotó: Nóra / Olvasónk
Fotó: Nóra / Olvasónk

Ami a sufniban akad

Szilviék bal oldalon látható kisgyerek- és macskabiztos talpához egy jóféle tokmány szolgált alapul, de nem az otthoni, hanem egy ipari, sok kilós verzió. „Garantáltan nincs farigcsálás, idegeskedés, és előre elégetjük a bejgli-kalóriát, amíg becipeljük a garázsból a lakásba” – írta Szilvi, majd megosztott egy pro tippet is: „Némi pánikhangulat ki tud alakulni, ha a tokmánykulcsnak lába kél, érdemes ellenőrizni, mielőtt a szerszámboltok bezárnak.” Jobbra pedig Bertalan és osztálytársainak talpa látható, amit iskolájuk karbantartója segítségével hoztak össze. Egy jó karbantartó jobban felkészít az életre, mint egy tanár, mert ahogy Bertalan írta: „Amit az alagsorban találtunk, azt mind beleépítettük, így került bele az a pár féktárcsa is.”

Fotó: Szilvi és Bertalan / Olvasóink
Fotó: Szilvi és Bertalan / Olvasóink

Nincs karácsony térkő nélkül

Gabiék több mindennel próbálkoztak, de aztán a magyar valóság legelterjedtebb anyaga oldotta meg a problémájukat. „Több kör után a zsalukő győzött, szegélykő súllyal és térkő kiékeléssel” – írta, majd az állattartóknak is üzent: „Előtérben a cica, ő jó fej, nem bántja a fát, a 4 hónapos spánieltől viszont vettem már el díszt.”

Fotó: Gabi / Olvasónk
Fotó: Gabi / Olvasónk

Legjobb talp a házitalp

„A talp elkészítésével járó kellemes beszélgetések, precíz és pontos mérések, derékszögek és hasonló szavak, maradandó élményt okoztak számomra, és nem utolsósorban családtagjaim számára, ezzel megalapozva a karácsonyi hangulatot” – idézi fel boldog emlékeit a bal oldali, tökéletesen függőlegesbe hozott fája kapcsán Bence. Tamás lécekkel operált, míg a cicás képről ezt írta olvasónk: „Rátaláltam a lomtalanításkor az egyéb lomtalanítani valóktól mindig eltakart, éveken át az erkélyen kallódó konyhapultra. Egy kis dekopírfűrészelés, csavarozgatás: két éve tökéletesen funkcionáló, könnyen mozgatható, statikailag megbízható, esztétikus és macskabiztos állványunk van” – írta az esztétikum fogalmát újradefiniálva Gergely.

Fotó: Bence, Tamás és Gergely / Olvasóink
Fotó: Bence, Tamás és Gergely / Olvasóink

A 2021-es évet leginkább kifejező fa

Olvasónk neve elhallgatását kéri, ami a fát elnézve nem csoda. Kibéreltek egy kulcsosházat, hogy pár napra el tudjanak bújni a világ elől, meghitt körülmények között karácsonyozhassanak. Örömmel kaptak a lehetőségen, hogy a szálláson

kérhető fenyőfa bekészítés.

Nem tudjuk, mennyi pénzt kértek érte, de az élményt talán nem is lehet pénzben kifejezni. „Konkrétan nem kaptunk levegőt a röhögéstől mikor megláttuk a fát. Imádjuk. Tökéletesen leírja az elmúlt évet.”

Fák fenyegető aurával

A bal oldali fát Véda küldte. „Karanténban vagyunk, de az udvaron van egy nagy fenyő, hát behoztak néhány ágat, feldíszítették. Hát ez lett a végeredmény” – írja. Mi mindenesetre jobbulást kívánunk! A jobb oldali képet Micsu küldte, és ha valami szembemegy az otthonos, meleg, elérzékenyült, családi hangulattal, akkor az ő fenyegető aurával rendelkező horrorfája mindenképp, egyenesen vezethetné a zombikarácsonyt.

Fotó: Véda és Micsu / Olvasóink
Fotó: Véda és Micsu / Olvasóink

És végül a legbuherebb fa

A legbuherebb fa címet mindenképpen Lászlóék fája kapja, amiről először csak annyit írt:

Egy porszívó csövét kihúzva kapjuk a legjobb tartót.

Érdeklődésemre aztán bővebben is kifejtette, hogyan sikerült eleve ezt az iszonyúan girbegurba csúnyaságot beszerezni karácsonyfa helyett: „Találtunk egy helyet Veszprémben az állatkerttől nem messze, ahova ki volt írva hogy ingyenes lehet elvinni kisebb-nagyobb fenyőágakat. Természetesen sötétben mentünk, és a spanyol csajom sikeresen kiválasztotta a legcsúnyábbat. Nem tudtuk hogyan megállítani a fát, így beletettük a porszívót egy kartondobozba, kivettük a szívócsövét, és annak a lyukába tettük az ágat.” Rákérdeztem arra is, hogy jól látom-e, hogy a porszívóra tett könyvre tett serpenyőbe tett vázába tett kövek inkább a stabilitást szolgálják, mint az esztétikumot? Jól gondoltam, László bevallotta, hogy azért tették rá a serpenyőt, mert az kellően nehéz volt, de biztosra akartak menni, ezért vetették be a díszköveket is a balansz érdekében. Gratulálunk!

Fotó: László / Olvasónk
Fotó: László / Olvasónk

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki küldött fotót, és boldog karácsonyt!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!