Hétköznapi tárgyak újratöltése Doom-nézetből

2021. december 18. – 15:35

Másolás

Vágólapra másolva

A YouTube videojátékos tartalmai között néha felbukkan egy visszatérő móka: hétköznapi tárgyak újratöltése, de olyan belső nézetből felvéve, amilyeneket a Doom, a Quake és még egy csomó hasonló lövöldözős játék (fps, first person shooter) használ.

Ilyen videók már évekkel ezelőtt is léteztek, de a napokban megint virálisak lettek, mivel egy Kommander Karl nevű felhasználó is beállt a sorba, és elég megadta a módját:

Karl adott a dramatizálásra, vagyis az újratöltő mozdulatok szélesek és eltúlzottak, akárcsak egy fps játékban. A vágás is ehhez igazodik, és fegyverhangok teszik tökéletessé az egészet, csak éppen a videóban Karl nem fegyvereket tölt újra, hanem például kenyeret tesz a pirítóba és új elemet a füstjelzőbe. Persze, hogy felkapta a net, így Karl már a folytatást is elkészítette:

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass