Senki nem érti, miért egy tízezer forintos Zara ruhában ment a Miss Universe-re a magyar szépségkirálynő

2021. december 17. – 12:43

Másolás

Vágólapra másolva
Jázmin Viktória, Miss Universe Hungary a 70. Miss Universe szépségversenyén az izraeli Eilatban – Fotó: Menahem KAHANA / AFP
Jázmin Viktória, Miss Universe Hungary a 70. Miss Universe szépségversenyén az izraeli Eilatban – Fotó: Menahem KAHANA / AFP

A magyar és a nemzetközi szépségversenyek történetében is példátlan, hogy Jázmin Viktória, a Miss Universe Hungary győztese egy alig tízezer forintos Zara ruhában képviselte Magyarországot a világversenyen.

A hétvégén az izraeli Eilatban rendezték meg a 70. Miss Universe szépségkirálynő-választást, amelyen a világ legkülönfélébb országában megválasztott szépségkirálynők vettek részt, hogy nemcsak hazájuk színeit képviseljék, de egy pici darabot meg is mutassanak nemzetük hagyományaiból, kultúrájából. Sokan valamilyen erős üzenettel állnak a színpadra, ahogyan például az ír szépségkirálynő is, aki miután maga is ápoló, az egészségügyi dolgozók méltó bérezését hirdető ruhában állt ki a világ elé:

Katharine Walker, Miss Írország – Fotó: Menahem KAHANA / AFP
Katharine Walker, Miss Írország – Fotó: Menahem KAHANA / AFP

Ehhez képest Jázmin Viktória egy olyan rövid, tűzpiros flitteres koktélruhában lépett fel a magyar zászlót lengetve, amely a spanyol fast fashion márka, a Zara kínálatában szerepel, és 9995 forintért bárki számára megvásárolható. A ruha nemcsak azért vált ki ellenérzést, mert nem pontosan passzol az alkalomhoz, de a nemzetközi szépségversenyeken általában a hazai tervezők ruhájában szokták képviselni a nemzetüket a delegáltak. Ráadásul a Miss Universe éppen azon dolgozik, hogy lerombolja a szépségkirálynőkkel kapcsolatos sztereotípiákat.

Kerestük Jázmin Viktóriát, hogy megtudjuk, miért éppen erre a ruhára esett a választás, de egyelőre nem válaszolt megkeresésünkre. Kerestük a Miss Universe Hungary jogutódját is, szerettük volna megtudni, hogy mi történt pontosan, igaz-e, amiről a közösségi médiában írnak, hogy a magyar királynő ruhája a koronavírus-járvány miatti nehézkesebb kiutazás miatt nem jutott ki időben Izraelbe, és szerettük volna azt is megtudni, hogy ha így van, akkor a magyar zászló hogy jutott el a versenyre. Panyik Gábor visszahívást ígért ugyan, de ez cikkünk megjelenéséig nem történt meg.

Azért is furcsa, hogy sem a szépségkirálynő, sem a Miss Universe Hungary részéről nem érkezik reakció, mert Jázmin Viktória a verseny szinte minden megelőző momentumát posztolta az Instagramján, legutóbb azt írta, hogy nagyon hálás a stábjának, az estélyi ruháját pedig a Porti and Scarlett márkának köszönte meg. Abban a posztjában egy erre a tűzpiros estélyi ruhára gondolt:

Fotó: Menahem KAHANA / AFP
Fotó: Menahem KAHANA / AFP
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!