Több mint negyven tevét zártak ki egy szépségversenyből, mert botoxszal ránctalanították az ajkukat

2021. december 09. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

Mi se gondoltuk volna, hogy valaha ilyen címmel írunk majd cikket, de az élet tele van meglepetésekkel. Egy Szaúd-Arábiában tartott teveszépségverseny több mint negyven résztvevőjét zárták ki, mert a gazdáik botoxot és más szereket injekcióztak az ajkaikba, hogy mutatósabbak legyenek – írja az AP és az Al Jazeera.

Az eset ugyanazon a Abdulaziz Király Fesztivál idején tartott szépségversenyen történt, ahonnan 2018-ban egy tucat tevét zártak ki pont ugyanezért a vétségért. Akkor egy állatorvost is letartóztattak, aki illegális plasztikai műtétet akart végrehajtani az állatokon.

A versenyen összesen 66 millió dollárnyi díjat nyerhetnek a tenyésztők. A bírák az állatok fejét, nyakát, púpját és tartását vizsgálják meg. A fesztivál alatt teveversenyeket és árveréseket is tartanak.

A szervezők már korábban megígérték, hogy egyre fejlettebb eszközökkel lépnek fel a csalók ellen, így szúrhatták ki, hogy több tucat tenyésztő megnyújtotta a tevék orrát és ajkát, de arra is találtak példát, hogy valaki hormonokkal tömte az állatát, hogy izmosabb legyen. A botoxot arra használják, hogy nagyobb legyen tőle a teve ajka és feje, a pofájukat pedig injekciókkal ellazították.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom