Több mint negyven tevét zártak ki egy szépségversenyből, mert botoxszal ránctalanították az ajkukat

2021. december 9. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

Mi se gondoltuk volna, hogy valaha ilyen címmel írunk majd cikket, de az élet tele van meglepetésekkel. Egy Szaúd-Arábiában tartott teveszépségverseny több mint negyven résztvevőjét zárták ki, mert a gazdáik botoxot és más szereket injekcióztak az ajkaikba, hogy mutatósabbak legyenek – írja az AP és az Al Jazeera.

Az eset ugyanazon a Abdulaziz Király Fesztivál idején tartott szépségversenyen történt, ahonnan 2018-ban egy tucat tevét zártak ki pont ugyanezért a vétségért. Akkor egy állatorvost is letartóztattak, aki illegális plasztikai műtétet akart végrehajtani az állatokon.

A versenyen összesen 66 millió dollárnyi díjat nyerhetnek a tenyésztők. A bírák az állatok fejét, nyakát, púpját és tartását vizsgálják meg. A fesztivál alatt teveversenyeket és árveréseket is tartanak.

A szervezők már korábban megígérték, hogy egyre fejlettebb eszközökkel lépnek fel a csalók ellen, így szúrhatták ki, hogy több tucat tenyésztő megnyújtotta a tevék orrát és ajkát, de arra is találtak példát, hogy valaki hormonokkal tömte az állatát, hogy izmosabb legyen. A botoxot arra használják, hogy nagyobb legyen tőle a teve ajka és feje, a pofájukat pedig injekciókkal ellazították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől