Változnak az idők, ami Marilyn Monroe volt az '50-es évek amerikai katonáinak, az Lou Bega lett a lengyeleknek

2021. december 6. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az '50-es években a hazájuktól messze szolgálatot teljesítő amerikai katonák morálját többek között úgy próbálták meg növelni, hogy a kor szupersztárja, Marilyn Monroe lépett fel nekik Koreában, ahogy az a lenti felvételen is látható.

Közben eltelt hetven év, és a katonák moráljának szinten tartása továbbra is fontos kérdés, de a világ nagyon megváltozott. Ma már például biztos eredményezne legalább néhány felhúzott szemöldököt, ha olyan klasszikus morálnövelő eszközöket alkalmaznának a hadseregek, mint a XX. század derekán például a pinup girlök. Hiába, az a fajta nyálcsorgatás, ami néhány évtizede még teljesen elfogadott volt, mára, különösen hogy már nők is szolgálhatnak számos seregben, kifejezetten kellemetlenné vált.

Nem is csoda, hogy a lengyel határhoz vezényelt lengyel katonák szórakoztatására sem egy aligruhás modellt kértek fel a napokban, hanem a népszerű német énekest: Lou Begát.

A 46 éves Bega pedig elő is adta a leghíresebb slágerét, a Mambo No 5-ot, ami így táncoslányokkal meg fényjátékkal, katonai helikopterrel, nagyon átlátszó playbackkel különösen szürreális produkciót eredményezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!