25 éves a legendás tamagocsi, jön az újragondolt verziója

2021. november 23. – 17:31

Másolás

Vágólapra másolva

A szerkesztőségünkben heves viták folytak arról, hogy tamagotchi, tamagocsi avagy tamagoccsi a japán cuccocska neve helyesen leírva. Végül az egy cs-vel írt tamagocsiban egyezett meg közösségünk, ezért a cikkünkben így írjuk le a szóban forgó bigyó nevét.

Szóval 25 éve ezen a napon mutatták be a legendás japán játékot, a tamagocsit, jön is az évfordulóra az új modell – írja a Mashable.

Az biztos, hogy a '90-es évek gyermekeinek, sőt, még a magamfajta kora kétezres években gyerekeskedő olvasóinknak sem kell elmagyarázni, hogy mi is az a tamagotchi.

De ha valaki esetleg nem találkozott volna vele: az 1996-ban piacra dobott tamagocsi egy tojásszerű kis műanyag mütyür volt, amellyel virtuális állatkát lehetett nevelni. A kerek kis izé-bizét kulcstartóként lehetett hordani, és három gomb segítségével lehetett etetni az állatkát, feltakarítani utána a virtuális kakit, és persze játszani vele. Ha nem gondoztuk megfelelően, a tamagocsi beteg lett, sőt, nem kímélve a gyerekek lelkét, akár meg is halhatott.

A tamagocsi nálunk is olyan népszerű volt egy időben, hogy Dunaszekcsőn létrehoztak az ország első, és egyetlen tamagocsitemetőjét.

Azok, akikben felébredt a nosztalgia, és már hallják is a tojásbigyó csipogását a fülükben, örülhetnek, ugyanis a születésnap alkalmából a játék gyártója, a Bandai kicsit átdolgozott formában ismét piacra bocsátja a tamagocsit. Íme az újgenerációs tojáscuccos előzetese, amiből igazából nem derül ki sok:

Az óraként hordható tamagocsi eléggé hasonló lesz az eredetihez, de természetesen továbbfejlesztették. Egyrészt, a klasszikus három gomb mellé LCD érintőképernyős lesz, és lesz benne mikrofon, amivel beszélhetünk a kisállatunknak. A képernyő színes lesz, és kiegészítőket is lehet majd venni a játékhoz. A jellegzetes kerek, tojásformára emlékeztető dizájn marad.

Ebben a videóban kicsit részletesebben mutatják be az új tamagocsit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!