Egy musical után már százezer forintos arany emlékérmét is kap Árpád-házi Szent Erzsébet

2021. november 19. – 05:44

Másolás

Vágólapra másolva

„A Magyar Nemzeti Bank – Árpád-házi Szent Erzsébet tiszteletére – Árpád-házi Szent Erzsébet megnevezéssel 100 000 forintos címletű arany emlékérmét bocsát ki” – jelentette be Matolcsy György jegybankelnök a Magyar Közlönyben.

Az emlékérme november 19-től lesz elérhető, egyik oldalán egy idézettel Árpád-házi Szent Erzsébettől („Azt mondom nektek, hogy örömet kell szerezni az embereknek”), a hátoldalán Árpád-házi Szent Erzsébet képmásával, amit a leírás szerint a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-plébániatemplom festett, fából készült szobra ihletett.

A Szent Erzsébet-érme arany változata – Forrás: MNB
A Szent Erzsébet-érme arany változata – Forrás: MNB

Árpád-házi Szent Erzsébet rézötvözetű emlékérmét is kap, kétezer forintost. Ugyanúgy néz ki, mint az arany változat, csak ez épp réz.

Míg Szent Erzsébetet az MNB érmébe, addig Szikora Róbert és Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő musicalbe foglalja: ketten ugyanis Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje címmel készítenek róla darabot. A művet a tervek szerint február 26-án mutatják be Budapesten, amit aztán egy Kárpát-medencei turné követ.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!