Rothadásnak indult egy férfi pénisze, miután megmarta egy kígyó, amikor a vécén ült

2021. november 5. – 23:13

Másolás

Vágólapra másolva

„Rémálomszerű” – így számolt be az Indy100 arról, hogy egy férfi előbb a vécén ülve lett kobratámadás áldozata, majd rothadásnak indult a pénisze.

A 47 éves holland férfi szafarizni ment Dél-Afrikába, de a nyaralása egy rekonstrukciós műtétbe torkollott, mert a kígyóharapás után herezacskó-nekrózisban szenvedett. A kobratámadás után a férfi három órát várakozott, majd mentőhelikopterrel jutott el egy több mint 35 kilométerrel arrébb található kórházba.

Örvös kobra – Fotó: Willem Van Zyl/Getty
Örvös kobra – Fotó: Willem Van Zyl/Getty

A rothadásnak indult pénisz esete tudományosan dokumentált, az Urology Case Reports legfrissebb, novemberi számában így számolnak be róla:

„A kórházi felvételkor a péniszét és a herezacskóját duzzadtnak, mélylila színűnek és fájdalmasnak észlelték. Skrotális nekrózist diagnosztizáltak, és több adag nem specifikus kígyóméreg-antiszérumot és széles spektrumú antibiotikumot kapott.”

Az orvosi szaklap szerint az első, dokumentált, örvös kobra (Naja annulifera) által okozott nemi szervi mérgezésről van szó. A nemi szervek funkciója és esztétikája jó eséllyel helyreállítható korai kezeléssel, de az esztétikai műtétet majd csak az akut fázis után szabad elvégezni – olvasható a cikkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!