Médiatörténeti atombombát dobott le a Blikk

2021. október 26. – 21:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megállíthatatlanul változnak a médiafogyasztási szokások Magyarországon, határainknál pedig egyszerűen nem sikerül feltartóztatni a nyugati korszellemet. A meztelen nők mutogatása, és az úgynevezett mellekkel mindent el lehet adni doktrína fokozatosan szorul háttérbe az európai kultúrkörben, a jelenség pedig úgy tűnik, elérte a Blikket is.

Az ország legolvasottabb bulvárlapja kedden ugyanis feltette a kérdést olvasóinak: Mi legyen a meztelen lány sorsa? Menjen vagy maradjon?

„Néha nagyon nehéz eldönteni, menni jobb, avagy maradni. Maradni a megszokottnál, vagy felismerni, hogy a régi idők elmúltak, az új idők szelei pedig már egészen máshogyan fújnak”

írták a lapban. Felidézték, hogy a meztelen nő az angolszász bulvársajtó hagyományait követve már az első Blikkben is megjelent, hogy aztán 2002 és 2015 között a címlapon virítson. Ennek keretében a nap lányai számos fontos történelmi eseménynek voltak tanúi, hogy csak egy példát említsünk a kép baloldali címlapról:

A fotó a Blikk 25 évének legerősebb címlapjait felvonultató albumról készült
A fotó a Blikk 25 évének legerősebb címlapjait felvonultató albumról készült

A szerkesztők úgy látják, az elmúlt évtizedekben olyan sokat változott a világ, hogy „kicsit már megkopott a nap lányának fénye, és az olvasók talán már nem a Blikkben keresik az efféle bájakat”.

Az újságnál arra jutottak, megkérdezik az olvasókat, menjen vagy maradjon ez a tartalom. A hét végéig tartó szavazás sajnos nem nyilvános, emailben várják a visszajelzéseket, nálunk viszont – még ha más is az olvasóközönség – itt egy bárki számára látható eredményű voksolás a témában:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!