A közmédia a Békemenetről és az ellenzéki gyűlésről is készített egy videót. Mondjuk úgy, hogy más-más eszközökhöz nyúltak

2021. október 24. – 16:18

frissítve

A közmédia a Békemenetről és az ellenzéki gyűlésről is készített egy videót. Mondjuk úgy, hogy más-más eszközökhöz nyúltak
Jobbra a Békemenet, balra az ellenzéki gyűlés – Forrás: Hirado.hu

Másolás

Vágólapra másolva

A Hirado.hu-ra egyperces különbséggel került fel két videó vasárnap délután, és tanulságos egymás után megnézni őket, mert mindkettő az október 23-i megemlékezésekről szól.

Beágyazni sajnos nem lehet a videókat, úgyhogy csak linkelni tudjuk, de az Ilyen volt a hangulat a Békemeneten című videó gyakorlatilag egy feel-good videóklip, amelyben lassított felvételen, reményteli aláfestő zenére vonulnak csillogó szemű fiatalok, hangulatos vágóképek közepette, és mindenki mosolyog a jól dokumentáltan hatalmas tömegben, miközben a magyar zászlókon átcsillan a napfény. Tényleg nagyon kellemes az egész, én is többször megnéztem.

Egészen más világ az Ilyen volt a baloldali gyűlés című alkotás. A mozgó kamerás, dinamikus képek helyett a videó nagy része abból áll, hogy egy statikus kamera veszi a tömegből a színpadot, már amennyire épp látszik az előrébb állók fejétől. A videó összefüggéstelenül egymás után rakott, és olykor a mondat közepén félbevágott megszólalásfoszlányok gyűjteménye. A kedvencem, amikor Márki-Zay Péter felsorolja, mi mindent ígér a fiataloknak a Fidesz, de ott elvágják a mondatot, amikor kiderülne, mit gondol ezekről az ígéretekről. Egy fiatal biztosan volt ezen az eseményen is, hiszen őt megmutatják, rajta kívül leginkább idős emberek nézik maguk előtt komoran a színpadot. A közönség tágabb képkivágatban egyszer látszik, hogy, hogy nem, pont olyan szögből, hogy úgy tűnik, alig lézeng ott valaki. Reményteli háttérzene és lassítás, na az nincs.

Két lehetőség van, illetve ezek kombinációja. Vagy tényleg ennyivel jobb buli egy békemenet, mint egy ellenzéki gyűlés, vagy a közmédia nem feltétlenül egyforma lelkesedéssel vetette bele magát az események bemutatásába. Döntse el ön!

Mindenesetre iderakom a Telex videóját is mindkét eseményről, biztos, ami biztos.

Kollégáim forgattak a Békemeneten:

És az ellenzéki gyűlésen is:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!