Mi van? 1956-ért is Gyurcsány a felelős? – Kovács Zoltánnál kiment a biztosíték, és zárlatos lett a logika

2021. október 20. – 22:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megszoktuk már, hogy lépten-nyomon beleütközünk a Gyurcsány-show-ról szóló kormányzati hirdetésekbe, és a kormánypárti politikusok is jól összehangoltan tolják megállás nélkül a gyurcsányozást, ahogy azt szépen előírták nekik a propagandaminisztériumban. A Nagy Országos Gyurcsányozás közepette egy idő után már minden összefolyik, egyetlen nagy zümmögéssé alakul, és eközben már se azok nem figyelnek, akik hallgatják, se azok, akik mondják megállás nélkül azt, hogy „Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány”.

Éber olvasónk azonban felfigyelt a Fidesz egy újabb anyagára, amelyben történetesen Kovács Zoltánra esett a napi gyurcsányozás édes terhe, és hát a hatásosnak szánt beszédben eléggé összecsúsztak a dolgok.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Hajdúhadházról jelentkezik, hogy az ott összegyülekezett emberekkel jól átbeszéljék a „Stop, Gyurcsány! Stop, Márki-Zay!”-t, és megállítsák „a Gyurcsány vezette baloldal előretörését”. A videón aztán ezt hallhatjuk:

„Hogyha valaki nem emlékezne, néhány nap múlva emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára, amikor is a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali kormány rendőri erővel verte szét a békésen demonstrálók, az ünnepre emlékezők tömegét.”

Mi van? A mondat logikailag teljesen zavaros, mivel az „amikor” utalhat akár '56-ra és annak 65. évfordulójára is. Elsőre tehát bőven lehet úgy érteni, hogy szegény Ferinek már 1956-ot is a nyakába akarják varrni, amikor ő szerény számításaink szerint mínusz 5 éves volt.

Ha mélyebb elemzés alá vetjük a mondatot, akkor sem lesz több értelme. Gyurcsány Ferenc az 1956-os forradalom 65. évfordulóján történtekért felelős? Ez szombaton lesz, és mostani tudásunk szerint ezen a jövőbeni napon, 2021. október 23-án sem veretett szét Gyurcsány Ferenc semmilyen békés demonstrációt, vagy ha szeretne is ilyet tenni, nincs abban a helyzetben, hogy erre parancsot adjon.

Mit akart mondani akkor Kovács Zoltán? Szerintünk ezt!

„Hogyha valaki nem emlékezne, néhány nap múlva emlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójára, és ezen a napon biztosan megemlékezünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójáról is (naná!), amikor is (2006!) a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali kormány rendőri erővel verte szét a békésen demonstrálók, az ünnepre emlékezők tömegét.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!