Amikor két mém találkozik: Greta Thunberg a Never Gonna Give You Up című számra táncol

2021. október 18. – 21:13

Másolás

Vágólapra másolva

Szóval bármennyire is becsülendő Greta Thunberg aktivista tevékenysége, azt nem lehet tagadni, hogy a svéd diáklány az elmúlt néhány évben tulajdonképpen kicsit mémmé is vált, például ezzel a beszédével.

Ahogy valamilyen különös okból kifolyólag mémmé tette az internet Rick Astley „Never Gonna Give You Up” című számát is. A „rick-rolling” mémnek az a lényege, hogy az ember valahogy ráveszi a haverját, hogy megnyissa a dalt, például úgy, hogy egy linket másnak álcáz, vagy hogy egy teljesen másnak tűnő videó közepére vagy végére bevágják a slágert, és meglepik vele a nézőt.

Szóval ez a két mém találkozott most Stockholmban, a Climate Live ifjúsági koncerten, ahol Thunberg táncolt és énekelt a számra. A közönség nagy sikongatással fogadta a performanszát, bizonyára értékelték, hogy Thunberg a dal minden sorát kívülről énekelte, nem úgy, mint táncpartnere.

Thunberg már máskor is rick-rollozta a követőit, amikor Twitterre kiposztolta az egyik új beszédének linkjét, de az valójában Rick Astley számához vezetett – írja a BBC.

A koncert a Climate Live 2021 koncertsorozat nyitóeseménye volt. Még 19 ilyen rendezvényt fognak tartani, hogy felkeltsék az ENSZ Klímaváltozási Konferenciáján részt vevő politikusok figyelmét a problémára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!