Egyetlen mondattal megsemmisítette az oltásellenes tüntetést a hajléktalan, erre összedobott neki az internet népe 10 milliót lakbérre

2021. október 11. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt egy-másfél év szépen megmutatta, hogy az oltásellenes felvonulásokra járók, hát, ha kések lennének, nem ők lennének a legélesebb darabok a fiókban; ha villanykörték, akkor nem ők lennének a legfényesebbek az izzókészletben; és ha ők lennének a Dunning-Kruger-hatás, akkor nem ismernének magukra. Ennek adja ékes példáját ez a Twitter-szerte virálissá vált videó is, amit Los Angelesben, a Hollywood Boulvardon (az a híres utca, ahol a sztárok kéznyomai meg csillagai vannak a járdán) rögzítettek pár napja:

Ha nem jönne le kristálytisztán, a tüntető hölgy éppen ott tart az eszmefuttatásban, hogy ugyan miért nincsen tele az utca covidban meghalt hajléktalanokkal az állítólagos világjárvány közepén, amikor egy épp arra járó hajléktalan megválaszolja a költői kérdést:

– Azért, mert be vagyunk oltva

(És itt még szerepel egy meglehetősen udvariatlan jelzős szerkezet is, aminek az igazságtartalmát nehéz lenne vitatni, de inkább mégsem idézzük.)

Oké, ez eddig egy szokásos Twitter-szenzációnak tűnik, 4 millió megtekintés a videón, viszlát, kérem a következőt – de mégsem az, mert egészen váratlan utóélete támadt a dolognak. Az internet lelkes népe ugyanis lenyomozta az oltáselleneseknek beszóló csövest, Rayt, és közösségi gyűjtést indítottak neki, hogy ne kelljen az utcán élnie. Az adakozás három napja tart, és eddig 32 ezer dollár (kb. 10 millió forint) magasságában jár, ami a legendásan durva kaliforniai albérletárak mellett is elég lesz pár évre Raynek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!