Hurokra emlékeztető nyaklánc miatt kritizálják a Givenchyt

2021. október 5. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

A francia Givenchy divatházat kritizálják, mert a modellek hurok alakú nyakláncot viseltek a párizsi divathét bemutatóján, írja a BBC.

Három modell viselte a kiegészítő arany és ezüst változatát a Givenchy 2022-es tavaszi-nyári bemutatóján vasárnap. Mindez két évvel azután történt, hogy a Burberry bocsánatot kért egy hurkot ábrázoló kapucnis pulóverért.

Az egyik divatra specializálódott Instagram-fiók, a Diet Panda azt írta az esetről:

„Azt gondolnánk, hogy az iparág megtanulta már, hogy ne tegyenek hurokra emlékeztető dolgokat a modellek nyakába.”

Kim Saira aktivista és művész azt írta:

„Hogy lehet, hogy ez több emberen is átment a show előtt, és mindenki azt gondolta, hogy ez rendben van? És ez miért nem lep meg engem?”

A nyaklánc a Givenchy kreatív igazgatója, Matthew Williams első személyes kifutó show-jának része volt, mióta tavaly nyáron csatlakozott a luxusmárkához. A Vogue-nak elmondta, hogy a darabok „nagyon-nagyon megmunkáltak és összetettek”, és Josh Smith amerikai művész segített őket elkészíteni, akit a Kaszást ábrázoló festményei ihlettek.

Amikor 2019-ben kirobbant a Burberry-ügy, az egyik modell, Liz Kennedy hosszú posztot írt róla az Instagramon, többek közt azzal a sorral, hogy: „Az öngyilkosság nem divat”.

A Burberry vezérigazgatója, Marco Gobbetti azt mondta, a márka „mélységesen sajnálja az okozott kellemetlenségeket, érzéketlen ötlet volt, és hibát követtek el”.

Korábban Katy Perry két darabot is kivett a cipőkínálatából, mert az egyik mintázatát rasszistának találták. A Dolce & Gabbana pedig 2016-ban robbantott ki vitát a divatvilágban, amikor tavaszi/nyári kollekciójának egyik darabját „rabszolgaszandálnak” nevezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!