Beleugatott egy sajtótájékoztatóba a görög miniszterelnök kutyája, Mogyoró

2021. szeptember 30. – 20:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiriákosz Micotákisz április óta Görögország miniszterelnöke, kutyája Peanut (Mogyoró) pedig azóta már rengeteg prominens emberrel találkozott általa, például fontos európai vezetőkkel. Most viszont változtatva eddigi nyugodt viselkedésén, ő maga is hozzászólt az éppen zajló sajtótájékoztatóhoz, írja az AP News.

A gazdi éppen a szlovák miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót, amin épp az ország balkáni szomszédainak az Európai Unióhoz való csatlakozási törekvéseinek támogatásáról volt szó, mikor Mogyoró nem bírta tovább szó nélkül, és megpróbált témát váltani azzal, hogy néhány méterről elkezdett ugatni.

Micotákisz tolmács segítségével elmagyarázta a helyzetet Eduard Heger szlovák miniszterelnöknek, aki mindeközben mosolygott a történteken:

„Ez az a kutya, akit nemrég fogadtunk örökbe, és gyakran elég élénk.(…) Ez az első alkalom, hogy sajtótájékoztató közben közbeszólt. Általában csak az ajtóban köszönti a vendégeket, és udvariasabb.”

Mogyorót azután fogadta örökbe a miniszterelnök, hogy áprilisban, a kóbor állatok világnapján meglátogatta az állatvédők önkénteseit.

Micotákisz kormánya az állatkínzás visszaszorítására irányuló erőfeszítések élére állt. A parlament tavaly megszavazta, hogy a súlyos állatkínzást 10 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtsák. Múlt héten a törvényhozók jóváhagyták egy nemzeti háziállat-nyilvántartás létrehozásának tervét, amely a nem sterilizált macskák és kutyák DNS-mintáit tartalmazza.

Tavaly a görög elnök, Katerína Szakelaropúlu, egykori vezető bíró örökbe fogadta Kalüpszót, egy Kárpathosz szigetén kóborló macskát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!