Egy szingapúri szónokképző bohócokkal akart új diákokat beszervezni iskolák előtt, lett is belőle rendőrségi bejelentés, meg balhézó politikusok és szülők

2021. szeptember 21. – 23:06

Másolás

Vágólapra másolva

A szingapúri szónokképző, a Speech Academy Asia magyarázkodásra kényszerült a napokban azután, hogy csúfos kudarc lett egy marketingakciójuk – írja a Straits Times.

Azt a remek ötletet találta ki ugyanis a kifejezetten iskolás gyerekeknek tanfolyamokat kínáló cég, hogy úgy próbál meg új diákokat toborozni, hogy iskolák előtt hirdetik magukat. Ez eddig tiszta sor, ott kell eladni, ahol vevő is van.

A toborzás viszont abból állt, hogy az iskolák előtt bohócok szólítgattak le a gyerekeket.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Innentől kezdve el lehet képzelni, hogy mi történt, de azért leírjuk sorban:

  • Egy parlamenti képviselő kiposztolta, hogy micsoda beteg marketing az, hogy ijesztően kinéző bohócok gyerekeket szólítgatnak le az utcán.
  • Egy miniszter felszólította a szülőket, hogy figyelmeztessék a gyerekeiket, hogy ne álljanak szóba idegenekkel, és maradjanak az iskolák falain belül, amíg a szüleikre várnak.
  • Egy iskolaigazgató arra kérte a szülőket, hogy ha bármilyen gyanús alakot látnak az iskola közelében, akkor értesítsék a rendőrséget.
  • A rendőrség több bejelentést is kapott az iskolák környékén mászkáló bohócok miatt.
  • Jelenleg is folyik a nyomozás.

Na, és végül csak ezek után a történések után derült ki, hogy egy elfuserált marketingakcióról van szó. A Speech Academy Asia a bocsánatkéréskor leírta, hogy csak annyi lett volna eredetileg a céljuk, hogy a programjaikat hirdető emberek valamilyen jópofa jelmezben legyenek, az sajnos meg sem fordult a fejükben, hogy ez végül azt fogja jelenteni, hogy iskolák környékén mászkálnak majd a reklámembereik ijesztő bohócoknak maszkírozva.

Kövess minket Facebookon is!