A román elnök szerint a golf nem is exkluzív sport, és mindenkinek ki kellene próbálnia

2021. szeptember 20. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

Kedves olvasóink, kérjük, az alábbi felsorolásból képzeltben jelöljék meg a kakukktojást:

  • futball
  • futás
  • úszás
  • golf

Melyiket ikszelnék be?

Én mondjuk biztosan a golfot, mert sem olcsónak, sem tömegek számára elérhetőnek nem mondható, meg amúgy sem rövid, sem hosszú ú sincs benne, de másképp gondolhatja ezt a román elnök, Klaus Iohannis, aki a Fehér megyei Alsópiánon, ahol a rendszerváltás után kialakított első romániai golfpálya is található, azt mondta:

„Örvendek, hogy ennyi olyan emberrel találkozhatok, akiknek szenvedélyük a golf, egy sport, amely egyáltalán nem a kivételezetteké, és amely nagyon jó alkalom arra, hogy az emberek a természetben legyenek, mozogjanak, főként ezekben a pandémiás időkben, amikor nehéz bizonyos sportok gyakorlása. A golf minden korosztály által űzhető, és arra biztatok mindenkit, hogy minél többen fedezzék fel ezt a szép sportot, amely sok elégtételt ad.”

De nem is ezek azok a mondatok, amiken a romániai sajtó nagy része fennakadt, hanem hogy az államfő azt találta mondani, hogy a golf nem exkluzív sport, pedig hát ha valamit, a golfot biztosan oda szokták sorolni. Válaszul gyorsan ki is számolták, mennyibe kerül elkezdeni ezt a sportágat, és arra jutottak, hogyha valaki legfeljebb 200 km-re lakik az említett pályától, akkor a tízalkalmas oktatással és az egyéves pályabérlettel együtt legalább 4000 lejt, kb. 285 ezer forintot kell fizetnie, és ebben még nincs benne a golffelszerelés megvásárlása vagy bérlése.

Na most a nettó átlagbér a 2021. februári adatok szerint 3620 lej volt, ami 250 ezer forintnak felel meg. Ha valaki ebből szeretne nekikezdeni golfozni, egy darabig kell spórolnia hozzá: ha egy évben minden hónapban félretesz kb. 330 lejt, vagyis kb. 23 ezer forintot, akkor jövőre össze is jön rá a pénz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!