Elloptak egy átkozottul nagy, nehéz és drága dolgot a velencei kastélyból, de a rendőrök megtalálták

2021. szeptember 17. – 06:24

Másolás

Vágólapra másolva

Különkiadással jelentkezik a Lopnak mindent, ami mozdítható című rovatunk, ezúttal a rendőrség jóvoltából. Történt ugyanis, hogy valamikor tavaly nyáron egy (vagy több) ismeretlen az ajtót befeszítve bement a velencei Hauszmann-Gschwindt kastélyba, majd

  1. lebontotta
  2. és ellopta

az aulában lévő, fából készült, neobarokk stílusú kandalló keretét. Ezt itt:

Fotó: ORFK Kommunikációs Szolgálat
Fotó: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Végül a héten egy tatai restaurátorműhelyben megtalálták és lefoglalták a másfél millió forintot érő műkincset. Még vizsgálják, hogy a lopásban pontosan kinek milyen szerepe volt.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass