Fellélegezhetnek Örkényben: mégsem tilos használni a focipályát

2021. augusztus 30. – 17:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blikk írta meg, hogy Örkényben egy furcsa táblával megtiltották az egyik műfüves focipálya használatát. Ezen az állt, hogy

„a környéken lakók érdekében sportpályán minden labdajáték TILOS, a pálya használata közben kerüljék a hangoskodást”.

A házirend szerint súlyos következményekkel kell szembenéznie, aki megszegi ezeket a szabályokat, ugyanis „minden szabálysértés feljelentést von maga után”. A szövegből nem derül ki, ki rendelte el a tiltást, mindössze annyi áll a végén, hogy „a lakók nevében köszönjük a megértésüket”.

Megkerestük az örkényi önkormányzatot, hogy utánajárjunk a furcsa intézkedésnek. Kulcsár István polgármester a Telexnek elmondta, hogy valódi a tábla, az önkormányzat tette ki nemrég. Hibáztak, mert nem nézték meg, mielőtt kikerült volna, eleve nem is lehet házirendnek nevezni, másrészt kimaradt egy „ideglenesen” is, és így más értelmet nyert a felirat.

A tiltó tábla azután került ki, hogy augusztusban elkezdődött a játszótér felújítása, aminek része volt a sportpálya rendbetétele is. Új labdafogó hálót szereltek fel, és már folyamatban van a drótkerítés javítása is. Amíg nem volt háló, a környék lakóit zavarták a kirepülő labdák, ezért vezették be a tiltást. Most, hogy van háló, újra lehet használni a pályát, igaz, kapuk még nincsenek, írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!