Hatévnyi vérvétel után nyugdíjba ment Woodie, az angol agár

2021. augusztus 28. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hároméves korától egészen kilencéves koráig összesen 22 alkalommal adott vért az univerzális donornak számító, Leicestershire-ben élő Woodie, ám mivel nyolcéves kor fölött a kutyák már nem adhatnak vért, így Woodie is kénytelen visszavonulni a véradástól. A BBC cikke szerint Woodie-tól minden alkalommal 450 ml vért vettek le, amivel akár négy kutyának is tudtak segíteni.

A kutyák mindössze harminc százalékának van univerzális vércsoportja, ami azt jelenti, hogy ezt vészhelyzetben bármely vércsoportú kutyának be lehet adni. Gazdája, Wendy Gray szerint Wodie mindig boldog volt, hogy vért adhat, bár ez elég nehezen hihető és/vagy felmérhető egy kutya esetében, hogy őszintén, szívből jövően örülne egy ilyen rendszeres eseménynek.

Mindenesetre gazdája szerint mindig nyüszített, amikor odaértek a laborhoz, majd odarohant az első emberhez, aki már várta őt, majd ezután békésen feküdt a vizsgálóasztalon. „Imádja ezt, semmiféle mellékhatással nem jár számára, és utána képes akár 4-8 órát is sétálni” – idézte a BBC (kép Woodie-ról itt) Woodie gazdáját, aki előző kutyáját 11 alkalommal vitte el vérdonációra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!