Kitiltottak egy belga nőt az antwerpeni állatkertből, amiért túl szoros volt a kapcsolata az egyik csimpánzzal

2021. augusztus 25. – 08:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kitiltották az antwerpeni állatkertből Adie Timmermanst, mert túl közeli kapcsolatba került az állatkertben élő egyik hím csimpánzzal. Az állatkert munkatársai úgy gondolják, hogy a fajok közötti kapcsolat negatívan befolyásolja a csimpánz saját fajtájával fenntartott kapcsolatát, írja a Complex.

Timmermans felháborodott a lépésen, arról beszélt, hogy a csimpánzzal kapcsolatuk kölcsönös, mindketten nagyon fontosak egymás számára. Elmondta azt is, hogy négy éve hetente kijár a Chita nevű csimpánzhoz. Ilyenkor általában integettek egymásnak, vagy puszit adtak a másiknak az üvegen keresztül – mint az a belga köztévé videójában is látható:

Sarah Lafaut állatkerti gondozó szerint azért kellett lépniük, mert

„a túlságosan az emberekre összpontosító állatot kevésbé tisztelik a társai. Azt szeretnénk, hogy Chita a lehető legnagyobb mértékben csimpánz lehessen.”

Mint Lafaut elmondta, Chita hiába tartja a kapcsolatot az emberekkel, a látogatási időn kívül (ami naponta 15 óra) cserébe egyedül ül, mert társai kiközösítik. Timmermans szerint nem ő az egyetlen, aki interakciókba lép az állattal, így igazságtalan, hogy csak őt tiltják ki az egyébként kiskora óta emberek mellett nevelkedett csimpánztól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!