Itt a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb pandabébije

2021. augusztus 5. – 12:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus 7. és 9. között ünnepli a 155. születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert, ebből az alkalomból számos programot is kínálnak majd (a részletes infók itt elérhetők). Az állatkert közleménye szerint számos kisállattal készülnek az eseményre, akik közül a legfiatalabb a nemrég született kis panda kölyök. Anyja, a tízéves Aurora már tapasztalt szülő, írják, apja, Bendegúz viszont még csak kétéves.

Az állatkert csütörtökön tette közzé az első képeket a kis pandáról. A fotók az orvosi vizsgálaton készültek, itt derült ki az is, hogy hím. Az alig egy hónapos kölyök még nem tartózkodik folyamatosan a kifutóban, időnként már előmerészkedik az odúból, és ilyenkor az állatkert látogatói is láthatják.

Fotó: Bagosi Zoltán / Fővárosi Állat- és Növénykert
Fotó: Bagosi Zoltán / Fővárosi Állat- és Növénykert

A vörös panda, illetve vörös macskamedve néven is ismert kis panda (Ailurus fulgens) a Himalájában és az attól keletre eső hegyvidékek erdőségeiben őshonos. Veszélyeztetett faj, természetvédelmi célú állatkerti szaporítását nemzetközi tenyészprogram hangolja össze. A Fővárosi Állat- és Növénykert 1990 óta foglalkozik ezzel az állatfajjal, és a hazai állatkertek közül elsőként is sikerült szaporítaniuk őket 1992-ben.

Az Állatkertben a május elsejei újranyitás óta több kölyök is született: közülük a legnépszerűbb továbbra is Samu, az április 24-én született kiselefánt, de ott van Rezső is, a június 28-i születésű kistapír és a júliusban kikelt 21 flamingófióka is. Született még Bennett-kenguru is, lajhár, éji majom, ázsiai vadkutya és több más kisállat is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!