Megtalálták az igazi SpongyaBobot és barátját, Patrikot

2021. július 30. – 17:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Óóóóó,

Ki lakik odalent, kit rejt a víz?

SpongyaBob Kocka,

Sárga a színe és lyuk rajta tíz.

SpongyaBob nadrág!”

– hallja az ember rögtön a fejében, amikor meglátja a sárga tengeri szivacsról mintázott SpongyaBob mesefiguráját. Most, hogy mindenkinek dallamtapadása lett a fülében, térjünk is rá a lényegre: egy tengerbiológus nemrég megtalálta a valódi SpongyaBobot és hű barátját, Patrikot, a rózsaszín tengeri csillagot – írta meg a BBC.

Az ikonikus duóra sajnos nem Bikinifenéknél leltek rá, ahol a rajzfilmben élnek, hanem a Retriever Seamount nevű víz alatti hegy oldalán, körülbelül 1600 méterre a víz alatt, az Egyesült Államokban.

A párost Christopher Mah tengerészbiológus és tengeri csillag szakértő vette észre, aki a Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA) legutóbbi küldetéséről készült felvételeket nézte át. Mah amúgy tengeri csillagokra specializálódott, és általában nem is szereti a rajzfilmfigurák ábrázolását, de annyira meglepte a hasonlóság, hogy Twitterre posztolta a képet.

A Spongyabob-szerű szivacs a Hertwigia nemzetséghez tartozik, és meglepő, hogy élénk sárga színe van, mivel ezek a szivacsok általában narancssárgák vagy fehérek a mély víz alatt, hogy segítsenek beleolvadni a környezetükbe. A sorozat atyja, Stephen Hillenburg maga is tengerbiológus volt, így ebből a szempontból annyira talán nem is meglepő, hogy rábukkantak az általa megálmodott karakterekre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!