Visszavárja családja Pusztaszerre az elszökött, szotyirajongó emut

2021. július 29. – 14:14

Másolás

Vágólapra másolva

Valaki kutyát, más macskát tart háziállatként, nem úgy a pusztaszeri tanyán élő Olasz család, akiknél még az emu is házikedvenc. A Bors cikke szerint egy évvel ezelőtt jött a lehetőség, hogy lecsaphassanak két emura, és ők éltek is az adandó alkalommal, gondolván, hogy a jószágok úgyis jó barátai lehet majd a gyerekeknek. Így is lett, de aztán az idősebb és a fiatalabb szárnyas összekapott valamin, és a nagy piszkálni kezdte a kisebbet hétfőn.

„Akkor is kiugrott és elszaladt, de simán visszahoztuk kézben. Éppen el akartuk őket különíteni, de mire megtörtént volna, megint elszökött” – nyilatkozta a lapnak Olasz Csaba.

Emuka, merthogy ez az állat neve azóta sincs meg, pedig a család már mindenfele kereste.

„Sajnos magától nem talál haza, valószínűleg valamelyik erdős részen, kukoricásban lehet, vagy éppen a napraforgó táblák között, mert nagyon szereti a magját, és teljesen önellátó”

– mondta a családfő, és hozzátette, Emuka szelíd, nem veszélyes, de nem is barátkozós, és nagyon gyorsan fut. A gyerekek és a szülők is nagyon hiányolják és várják haza, úgyhogy ha valaki találkozik Emukával Pusztaszer környékén, gondoljon a családra és értesítse őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!