Elárvereznek egy szelet tortát Diana hercegnő esküvőjéről

2021. július 29. – 20:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy brit dizájner pár éve 75 millió dollárért készített tortát egy meg nem nevezett, egyesült arab emírségekbeli megrendelőnek, ami rekordnak számít. Ehhez képest potomság pár száz rongyos fontot kérni egy szelet tortáért, pláne ha az a torta a világ egyik leghíresebb esküvőjéről származik.

Most pontosan ez fog történni: a Dominic Winter aukciósház árverésre bocsát egy szelet tortát, ami megmaradt Károly herceg és Diana hercegnő negyven évvel ezelőtti esküvőjéről. Az 1981. július 29-én történt menyegzőn 23 tortát szolgáltak fel, az egyikből kapott egy szeletet az anyakirálynő udvartartásának egyik tagja, Moyra Smith. Az asszony azonban nem puszilta be másnap a reggeli kávé mellé az édességet, mint azt százból 99 ember tette volna, hanem lefóliázva eltette egy dobozba és felcímkézte. Smith családja aztán 2008-ban eladta a relikviát egy gyűjtőnek, és most az új gazdára találhat.

A tortaszelet jól átvészelte az elmúlt negyven évet, a címermintás marcipánborítás szinte úgy fest, mint amikor elkészült (ennek ellenére az aukciósház értékbecslője, Chris Albury az AP-nek nyilatkozva nem ajánlotta fogyasztásra). Az aukció augusztus 11-én lesz, a hivatalos honlap szerint 2-300 font (84-126 ezer forint) közötti összeget várnak az árveréstől, de az AP szerint 500 fontig (210 ezer forint) is felmehet a licit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!